Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει η ενορία της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα - Την Τετάρτη το πρωί θα χοροστατήσει στην Θεία λειτουργία ο Μητροπολίτης Πατρών

Πανηγυρίζει η ενορία της Αγίας Σοφίας στ...

Απόψε στις 19.00 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Πατρών

Tην μνήμη της Αγίας Σοφίας τιμά η Ορθόδοξη Χριστιανική εκκλησία μας στις 17 Σεπτεμβρίου και στην Πάτρα ως γνωστό επίκεντρο του εορτασμού κάθε χρόνο είναι ο ομώνυμος ιερός ναός, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας όπου και θα λάβει χώρα διήμερος λαμπρή εκκλησιαστική πανήγυρη.

Σήμερα Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 παραμονή της εορτής στις 19.00 θα τελεστεί εσπερινός μετά αρτοκλασίας όπου θα προεξάρχει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και ηγούμενος της ιεράς μονής των Αγίων Πάντων στο Βελιμάχι, αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο λόγο. Θα ακολουθήσει στις 22.00 ιερά αγρυπνία όπου και λειτουργήσει ο π. Χριστόδουλος Ζώης από την ιερά Μονή Ομπλού.

Το πρωί της Τετάρτης 17 Σεπτεμβρίου 2014, 7 -10, θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία όπου θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ στις 19.00 το απόγευμα θα γίνει μεθεόρτιος εσπερινός και θα ακολουθήσει η ιερά λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Σοφίας στους γύρω δρόμους της ενορίας της Αγίας Σοφίας.

Η Αγία μεγαλομάρτυρας Σοφία και οι τρεις κόρες της, Αγίες Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη έζησαν την εποχή του Αυτοκράτορα Αδριανού (117 – 138 μ. Χ.). Η καταγωγή τους ήταν από οικογένεια Ιταλών ευγενών και η Αγία Σοφία είχε βαπτιστεί χριστιανή πριν παντρευτεί. Την ημέρα αυτή, στις 17 Σεπτεμβρίου η εκκλησία μας τιμά όχι μόνο την Αγία Σοφία αλλά και τις τρεις ευλαβείς κόρες της.

*Στο μεταξύ όπως ήδη έγραψε το thebest.gr, η Δομή Παροχής Συσσιτίου και η ΣΤΗΡΙΞΗ Α.Μ.Κ.Ε. σε συνεργασία με την αρμόδια Αντιδημαρχία Υγείας – Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πατρέων, την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, ανήμερα της εορτής, την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του ναού της Αγίας Σοφίας, από τις 10 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ θα πραγματοποιήσει μία Ημέρα Κοινωνικής Προσφοράς. Στη διάρκεια της δράσης αυτής θα συγκεντρωθούν τρόφιμα, σχολικά είδη και άλλα είδη Α’ ανάγκης.

Κάνε μια κίνηση αγάπης… πρόσφερε και εσύ…

Κάθε συνεισφορά είναι πολύ σημαντική για να βοηθήσουμε όλους αυτούς που μας χρειάζονται, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί και ποδηλατάδα, από την Πλατεία Γεωργίου στις 20.30 της ίδιας μέρας, ανοιχτή προς το κοινό (που μπορεί να φέρει τρόφιμα και άλλα είδη), με πορεία κατεύθυνσης το προαύλιο χώρο της Αγίας Σοφίας. Η δράση αυτή συνδιοργανώνεται με την Ποδηλατική Κοινότητα «Πιάνω τη Ζωή απ’ το Τιμόνι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις