Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Νοσοκομειακοί Γιατροί Αχαΐας:"Διαλύστε το κοινωνικό κράτος και πληρώστε μας!"

Νοσοκομειακοί Γιατροί Αχαΐας:"Διαλύ...

Απάντηση της ΕΙΝΑ στον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδος

Η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας έχει ως εξής:

"Εκτέθηκε στη δημοσιότητα επιστολή του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδας προς τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης (ΑΠ 260, 9/9/2014), στην οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν να κλείσουν δημόσια νοσοκομεία, να συγχωνευτούν κλινικές και τμήματα και να απολυθεί προσωπικό για να εξοικονομηθούν πόροι για την αποπληρωμή των …δεδουλευμένων τους.

Η αμετροέπεια στο μεγαλείο της!

Αντί να κοιτούν τα του οίκου τους, μετά από χρόνια κρατικοδίαιτου παρασιτισμού στο κουφάρι της δημόσιας υγείας που από τις ελλείψεις που επέβαλλαν οι πολιτικές των δύο που απευθύνονται έχουν οδηγήσει τον κόσμο σε απόγνωση και τους υγειονομικούς σε ασφυξία, που οι ίδιοι εν ονόματι της κρίσης έχουν καταβαραθρώσει μισθούς και απολαβές του προσωπικού τους, θεωρούν τον εαυτό τους πυλώνα του συστήματος υγείας στη χώρα (κατά την επιστολή) και ζητούν να σταματήσει η Κυβέρνηση να σπαταλά χρήματα στο «σπάταλο» και διεφθαρμένο δημόσιο σύστημα και να τους ενισχύσει.

Ηρεμία. Η Κυβέρνηση γι αυτούς δούλευε και δουλεύει αυτά τα χρόνια. Με τις τεχνητές ελλείψεις και την υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, με τις εργασιακές σχέσεις ζούγκλας, με τις υπερκοστολογήσεις νοσηλείων προς τα ταμεία και τη διόγκωση της επιχειρηματικής δράσης έχει δώσει, εδώ και 25 χρόνια την ευκαιρία σε κλινικές παντός τύπου και κέντρα να ξεφυτρώσουν σε όλη τη χώρα. Την τελευταία δε περίοδο, άρθηκε κάθε περιορισμός στην ίδρυση ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Μέχρι και συνεργάτες στην ΕΣΑΝ ΑΕ τους έβαλε για να τους τιμήσει και να ‘χουν λόγο στη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων…

Τα «δωράκια» αυτά της κυβέρνησης, μπορεί να αντισταθμίζονται από το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι ασθενείς δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σ’ αυτούς λόγω της κρίσης κι έτσι το ισοζύγιο να είναι μείον. Ποτέ δεν τους ένοιαξε όμως η νοσηλεία των χιλιάδων ανασφαλίστων. Ούτε το φύλλο συκής της «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» δεν ενδύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Γνώστες όμως της κατάστασης –κάποιοι απ’ τους σημερινούς κλινικάρχες έχουν θητεύσει σε κομματικές και διευθυντικές θέσεις του ΕΣΥ πριν «προικιστούν» από γνώση και ικανότητα διεύθυνσης επιχείρησης στην υγεία- ξέρουν που απευθύνονται.

Ας διεκδικήσουν τα χρεωστούμενα από την Κυβέρνηση. Ας αφήσουν όμως ήσυχο το ΕΣΥ, τους λειτουργούς και τους ασθενείς μας να προσφέρουμε χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς αυτά για τα οποία μας σπούδασε ο ελληνικός λαός κι ας μη δίνουν συμβουλές για να προχωρήσει η καταστροφή που συντελούν οι συνομιλητές τους".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being