Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο «τραπέζι» η Ανδραβίδα για την ενίσχυση των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων

Στο «τραπέζι» η Ανδραβίδα για την ενίσχυ...

Ανακοίνωση του βουλευτή Ηλείας της ΝΔ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης υποστηρίζει τα εξής: "Οι τελευταίες εξελίξεις μετά το εμπάργκο της Ρωσίας στα αγροτικά προϊόντα έχουν καταστήσει επιτακτική την ανάγκη για ενίσχυση των εξαγωγών προς άλλες χώρες και τη χρησιμοποίηση νέων τρόπων διακίνησης όπως οι αερομεταφορές.

Το ζήτημα αυτό ετέθη και στις συναντήσεις που είχαν οι παραγωγοί φράουλας με την ηγεσία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, το Ελληνοκινέζικο και το Ελληνοαραβικό Επιμελητήριο.

Ο Βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης είχε προ έτους θέσει το ζήτημα αυτό στον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Μ. Παπαδόπουλο, ενώ πρόσφατα με νέα επιστολή που έστειλε στον Υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, με δεδομένο ότι υπήρξε απένταξη του έργου του αεροδρομίου της Ανδραβίδας, επεσήμανε την ανάγκη λειτουργίας ενός αεροδρομίου χαμηλού κόστους, του οποίου ο προσανατολισμός θα είναι στην εξυπηρέτηση πτήσεων τσάρτερς για ενίσχυση του τουρισμού και κάργκο για την ενίσχυση του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο Γιώργος Κοντογιάννης έχει συνεχείς επαφές με την ηγεσία του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών. Χθες (Δευτέρα) ο Βουλευτής επικοινώνησε και πάλι με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Μ. Παπαδόπουλο, στον οποίο επανέλαβε την ανάγκη λειτουργίας του αεροδρομίου της Ανδραβίδας ως πολιτικού, με έμφαση στις προαναφερθείσες δραστηριότητες.

Παράλληλα, ο Γιώργος Κοντογιάννης θεωρεί επιβεβλημένο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Ηλείας και οι παραγωγικοί φορείς του τόπου μας να στηρίξουν την πρότασή του για λειτουργία χαμηλού κόστους αεροδρομίου στην Ανδραβίδα, πολύ περισσότερο αφού η συγκεκριμένη δραστηριότητα καθόλου ή έστω ελάχιστα θα επηρεάσει την λειτουργία του αεροδρομίου του Αράξου ως επιβατικού."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις