Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την άκρως επιτυχημένη live μουσική εμφάνιση του Θάνου Μικρούτσικου και της Ρίτας Αντωνοπούλου στο 40ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πάτρα

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την άκρως επιτυχημένη liv...

Την περασμένη Παρασκευή στο ΑΤΕΙ Πατρών στο Κουκούλι

Μεγάλη ήταν η επιτυχία που σημείωσε η live μουσική εμφάνιση του Πατρινού τραγουδοποιού και σπουδαίου μουσικού δημιουργού Θάνου Μικρούτσικου στην Πάτρα, στο χώρο του ΑΤΕΙ στο Κουκούλι, την περασμένη Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014, το βράδυ στο πλαίσιο του 40ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Η προσέλευση σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ξεπέρασε τα 2.000 άτομα και ο ενθουσιασμός του κοινού ήταν ιδιαίτερος. Μάλιστα όπως ήταν αναμενόμενο, η νεολαία έδωσε μαζικό παρών και χειροκρότησε θερμά τον Θάνο Μικρούτσικο και την ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου.

Ο αγαπητός Πατρινός μουσικός δημιουργός ερμήνευσε σχεδόν τα πάντα, από τις «Γραμμές των Οριζόντων» και τον «Σταυρό του Νότου» σε ποίηση Νίκου Καββαδία μέχρι το «Ανεμολόγιο», Μπρεχτ, κ.α. Από το πρόγραμμα του φυσικά και δεν έλειψαν ορισμένα από τα ωραιότερα και πιο συγκλονιστικά κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου όπως η «Ελένη» που απέδωσε υπέροχα η Ρίτα Αντωνοπούλου αλλά και η «Πιρόγα», τραγούδι που μάλιστα αφιέρωσε στον βετεράνο Πατρινό φωτογράφο Χρήστο Σταματόπουλο που ήταν παρών και τράβηξε μερικές πολύ όμορφες και εκφραστικές φωτογραφίες από τη συναυλία.

«Ο Χρήστος Σταματόπουλος απ’ όσο θυμάμαι με φωτογραφίζει, όποτε βρίσκομαι στην Πάτρα από το 1979, εδώ και 35 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος ήταν γεμάτος ενέργεια, καλή διάθεση και σε πολλά σημεία της βραδιάς όπως συνηθίζει εξάλλου στις συναυλίες του, απευθυνόταν προς το κοινό. Μάλιστα σε ένα σημείο τόνισε χωρίς διάθεση να παρεξηγηθεί και να κατηγορηθεί για «ρεφορμισμό», όπως χαρακτηριστικά είπε, «πως καλή είναι η λαική τέχνη αλλά χρειάζεται και είναι απαραίτητη και η υψηλή τέχνη έκφρασης».

*Ανάμεσα στο κοινό ήταν και ο Μιχάλης Τσομπανίδης, από τον Παμμικρασιαστικό Σύνδεσμο Πατρών και Περιχώρων μαζί με την σύζυγο του, ο ποιητής Γιώργος Κοζίας που έχει συνεργαστεί με τον Θάνο Μικρούτσικο (πέρυσι τον Αύγουστο ο Πατρινός συνθέτης μελοποίησε και παρουσίασε σε συναυλία στο Κάστρο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας ποίηση του Γ. Κοζία), κ.α.

To πλούσιο φωτογραφικό υλικό προσέφερε για δημοσίευση στο thebest.gr ο Χρήστος Σταματόπουλος.

Στο 40 Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πάτρα εμφανίστηκαν και πολλοί ακόμα γνωστοί καλλιτέχνες, ανάμεσα τους η Γλυκερία, ο Ησαίας Ματιάμπα με τον Μύρωνα Στρατή, κ.α.

Στο χώρο του Φεστιβάλ είχαν τοποθετηθεί τραπεζάκια με καρέκλες για την πιο άνετη παρακολούθηση των εκδηλώσεων ενώ αρκετοί ήσνα αυτοί που σε κάποια στιγμή σηκώθηκαν και χόρεψαν.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η ζωγράφος - διακοσμήτρια Θάλεια Βίτσου, σύζυγος του Χρήστου Σταματόπουλου με τον Θάνο Μικρούτσικο.

Η ζωγράφος - διακοσμήτρια Θάλεια Βίτσου,...

Η ζωγράφος - διακοσμήτρια Θάλεια Βίτσου, σύζυγος του Χρήστου Σταματόπουλου με τον Θάνο Μικρούτσικο.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου πλαισιωμένη από τον Γιώργο Κοζία και τον Χρήστο Σταματόπουλο.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου πλαισιωμένη από τον ...

Η Ρίτα Αντωνοπούλου πλαισιωμένη από τον Γιώργο Κοζία και τον Χρήστο Σταματόπουλο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture