Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τριπόταμα: Συνεχίζεται η αποχή στο Δημοτικό Σχολείο – 8 από τους 44 μαθητές βρίσκονται στα θρανία

Τριπόταμα: Συνεχίζεται η αποχή στο Δημοτ...

Ο Σύλλογος Γονέων θα συνεχίσει την αποχή μέχρι την Τετάρτη

Συνεχίζεται η αποχή των μαθητών στο 4θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ψωφίδας –  Τριποτάμων.

Την Παρασκευή το σχολείο δεν λειτούργησε αφού δεν υπήρχε κανένας μαθητής.

Σήμερα όπως πληροφορείται το kalavrytanea.gr, στις τέσσερις αίθουσες βρίσκονται μόνο 8 παιδιά από τα 44 συνολικά που είναι εγγεγραμμένα.

Δεν πρόλαβε να χτυπήσει καλά- καλά το κουδούνι και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στα Τριπόταμα δεν στέλνει τα παιδιά στο σχολείο, διαμαρτυρόμενοι για ελλείψεις.

Πιο συγκεκριμένα οι γονείς διαμαρτύρονται για τη μη έγκριση του έργου της μεταφοράς των παιδιών τους με ταξί όπως προβλέπεται από το νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanea.gr, από τους 44 μαθητές μόνο δύο δεν δικαιούνται μεταφορά καθώς μένουν πολύ κοντά στο σχολείο τους.

Οι οικογένειες των υπολοίπων 42 παιδιών, μένουν σε απομακρυσμένα χωριά (Λειβάρτζι, Κερασιά, Ανάσταση κα) σε απόσταση από 20 έως 25 χλμ από τα Τριπόταμα.

Ποιος μπορεί να φανταστεί ότι το 2014, 42 παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο γιατί δεν υπάρχει μέσο! Οι γονείς είναι αγανακτισμένοι γιατί όπως λένε, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Πέρσι το πρόβλημα της μεταφοράς λύθηκε μετά τον Οκτώβριο. Αν και φέτος οι διαδικασίες ακολουθήσουν τους ίδιους ρυθμούς, τότε τα παιδιά θα χάσουν πολύτιμο χρόνο από τη βασική τους εκπαίδευση.

Όπως είχε γράψει το kalavrytanea.gr, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο, τα παιδιά που μεταφέρονταν με ταξί και δεν υπάρχει στην περιοχή τους συγκοινωνία αστική ή υπεραστική θα μπορούν να μεταφέρονται με ιδιωτικά μέσα, αφού θα επιδοτείται κάθε οικογένεια. Αλλά και αυτό απαιτεί κάποια διαδικασία μέχρι να κατατεθούν οι αιτήσεις και να εγκριθούν. Όλα γίνονται πιο δύσκολα όταν πρόκειται για απομακρυσμένες περιοχές. Ακόμα και τα αυτονόητα.

Ο Σύλλογος Γονέων θα συνεχίσει την αποχή μέχρι την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου και θα αποφασίσει σε νέα συνέλευση τις επόμενες κινήσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις