Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε "Γαλλική Ριβιέρα" υπόσχεται η νέα Δημοτική αρχή Πύργου, να μετατραπεί το Κατάκολο τον Αύγουστο του 2015

Σε "Γαλλική Ριβιέρα" υπόσχεται...

Τα έργα θα περιλαμβάνουν νέες κατασκευές για πεζούς, χώρους αναψυχής και επιβίβασης τουριστών, κ.α.

Αν θελήσει κανείς να φανταστεί πώς θα μοιάζει η χερσαία λιμενική ζώνη του Κατακόλου στον γειτονικό νομό Ηλείας όταν ολοκληρωθούν οι εν εξελίξει σήμερα εργασίες που ανέλαβε να υλοποιήσει η νέα δημοτική αρχή Πύργου, τότε απλώς δεν θα έχει μέτρο σύγκρισης με τίποτα από όσα προηγήθηκαν στην περιοχή!

Αυτό αναφέρει ανάρτηση του σάιτ patrisnews.gr προσθέτοντας πως η υφιστάμενη κατάσταση ωχριά μπροστά στις εικόνες της ψηφιακής μακέτας των εργασιών. Επίσης υπάρχει πλέον η δέσμευση μετά από δημοσιοποίηση του σχετικού ΦΕΚ περί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και πολεοδομικών θεμάτων.

Έτσι η εικόνα της υφιστάμενης θέσης πραγμάτων στη λιμενική ζώνη του Κατακόλου αναμένεται να είναι τελείως διαφορετική τον Αύγουστο του 2015.

Παραλία, πλοία, πάρκινγκ, οχήματα και νέες κατασκευές για πεζούς, διερχόμενα οχήματα εμπλεκόμενα της κρουαζιέρας και χώροι αναψυχής και από-επιβίβασης τουριστών θα είναι εντελώς αναβαθμισμένα.

Με την επέκταση της παραλιακής ζώνης και του προσήνεμου μόλου αναμένεται να δημιουργηθεί διάδρομος πλάτους  3,5 μέτρων με μεταλλικό κιγκλίδωμα κατά μήκος του για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων ενώ στο τέλος του διαδρόμου αυτού θα γίνεται η σύνδεσή του με τον δημοτικό δρόμο και θα πεζοδρομηθεί για τις ώρες αιχμής!

Στη νέα οδό όπως σημειώνει το patrisnews.gr και η Μαρία Χρυσικοπούλου, θα κατασκευαστεί χώρος εκδηλώσεων και αναψυχής ενώ στα τελευταία του 25 μέτρα θα διαπλατυνθεί με εκατέρωθεν πεζοδρόμια δυο μέτρων και την οδό να έχει τελικό πλάτος 5,5 μέτρων.

Εντός λιμένος η κυκλοφοριακή οργάνωση περιλαμβάνει διάδρομο κίνησης πεζών από και προς τα κρουαζιερόπλοια, χωροθέτηση 29 θέσεων λεωφορείων, 16 θέσεων λεωφορείων κατά μήκος της προβλήτας  με αποκλειστικό σκοπό την αναμονή τους και ουχί την από-επιβίβαση πελατών τους.

Θα υπάρξει και χωροθέτηση ακόμη, 31 θέσεων ταξί με ειδικές διαγραμμίσεις και 6 επιπλέον θέσεων ταξί αναμονής στην προβλήτα.

Δημιουργία τριών κυκλικών κόμβων για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας για την ομαλή διεξαγωγή των ελιγμών οχημάτων βαρέου τύπου και για τον σκοπό αυτό θα γίνει η διαπλάτυνση της υφιστάμενης νησίδας (στο ύψος σήμερα το δημοτικού λιμενικού ταμείου) καθώς και κατασκευή κυκλικού κόμβου με διαμόρφωση παρκινγκ για μία θέση στάσης λεωφορείου, πέντε θέσεων για ενοικιαζόμενα οχήματα, 3 θέσεις υπαλλήλων του λιμενικού ταμείου και πέντε ελεύθερες θέσεις στάθμευσης.

Ο συγκεκριμένος κόμβος (θα γίνει στο ύψος του σημερινού Ναυτικού Ομίλου Κατακόλου) και θα χρησιμεύει και για τους ελιγμούς των μεγάλων οχημάτων και θα τοποθετηθούν για την κατασκευή του κυβόλιθοι για τη ρύθμιση της ταχύτητάς τους.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις