Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο νέος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης λέγεται ότι θα κρατήσει και την θέση του προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου

Ο νέος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης...

Για την προεδρία στην Κοινωφελή Επιχείρηση - Πατρινό Καρναβάλι θεωρείται σίγουρος ο Γιώργος Μπογδανόπουλος

Να κρατήσει ο ίδιος ο νέος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης υπό την ευθύνη και στενή εποπτεία του την νευραλγική θέση του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού – Δημοτική Βιβλιοθήκη (θέση που μέχρι πρότινος κατείχε ο Νίκος Κωστόπουλος της παράταξης Γιάννη Δημαρά) λέγεται πως είναι στις προθέσεις του, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr.

Εκτός όμως από τον Πολιτιστικό Τομέα (μεταξύ των αρμοδιοτήτων του είναι και η Δημοτική Πινακοθήκη αλλά και το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας το καλοκαίρι) παραμένει σε εκκρεμότητα ο ορισμός του νέου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Έτσι προς το παρόν και μέχρι την αντικατάσταση και ορισμό των νέων μελών, παραμένει σε ισχύ το απερχόμενο συμβούλιο του θεάτρου με πρόεδρο την Νανά Πατρώνη της παράταξης Δημαρά, η οποία είναι γεγονός ότι επέδειξε εξαιρετικό έργο στη θητεία της και ξεχωριστό ζήλο και αγάπη πάνω στο αντικείμενο της.

Αναφορικά τέλος με μία άλλη θέση – κλειδί, την Κοινωφελή Επιχείρηση – Πατρινό Καρναβάλι (πριν λίγες μέρες βγήκε το πόρισμα της ΕΔΕ του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης για το πολύκροτο θέμα της «τρύπας» των 55.000 ευρώ από το ταμείο του Οργανισμού που δεν καταλογίζει ευθύνη και πειθαρχικό παράπτωμα σε κανέναν εκ των εργαζομένων), όπως δείχνουν τα πράγματα και θεωρείται πλέον σίγουρο και δεδομένο, η επιλογή του νέου Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη θα είναι ο ζωγράφος Γιώργος Μπογδανόπουλος, ιδρυτικό μέλος του Καρναβαλικού Κομιτάτου της Πάτρας, ο οποίος και θα διαδεχθεί τον Κωνσταντίνο Τρίγγο.

Ο κ. Μπογδανόπουλος όπως είχε γράψει σε αφιέρωμα στο Πατρινό καρναβάλι η εφημερίδα Έθνος το 2012, είχε συμμετάσχει στην έκθεση «Καρναβαλέρια 2012», κοντά στον Μόλο ενώ έργα του κοσμούν πολλούς χώρους της πόλης ή ιδιωτικές συλλογές και βυζαντινές εικόνες γεννιούνται απ' τα χέρια του για λογαριασμό του Μουσείου Μπενάκη.

Ο Γιώργος Μπογδανόπουλος για περισσότερα από 15 -20 χρόνια έχει υπάρξει ζωηρός καρναβαλιστής και μάλιστα αρχηγός του θρυλικού για την Πάτρα πληρώματος «Αθάνατοι» (θυμόμαστε όλοι την διαμαρτυρία του γκρουπ στις σκάλες Αγ. Νικολάου το 1985), σχεδιάζοντας συνάμα στολές και άρματα.

«Για τον ζωγράφο είναι άλλου τύπου πρόκληση το Καρναβάλι. Η ζωγραφική είναι μοναχική υπόθεση και το Καρναβάλι σε προκαλεί να επικοινωνήσεις. Να "εμφανιστείς" ζωντανά, στον δρόμο», είχε δηλώσει ο ίδιος στην εφημερίδα «Έθνος». Ο Γιώργος Μπογδανόπουλος είναι μέλος και της παρέας του γκρουπ 74, του περίφημου και φασαριόζικου «Άσπρου Μαύρου».

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο Γ. Μπογδανόπουλος αριστερά, (η φωτό είναι από το σάιτ της εφημερίδας Έθνος).

Ο Γ. Μπογδανόπουλος αριστερά, (η φωτό εί...

Ο Γ. Μπογδανόπουλος αριστερά, (η φωτό είναι από το σάιτ της εφημερίδας Έθνος).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture