Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Τσούκαλης: Ερώτηση για την λίστα Λαγκάρντ και τις απειλές κατά της Διευθύντριας του ΔΝΤ

Νίκος Τσούκαλης: Ερώτηση για την λίστα Λ...

Ζητα δικαστική διερεύνηση

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ασημίνα Ξηροτύρη και Νίκη Φούντα κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών με θέμα τη Δικαστική και διοικητική διερεύνηση των αναφορών περί φοροδιαφυγής της κ. Κριστίν Λαγκάρντ από φοροδιαφεύγοντες Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Απαντώντας σε ερώτηση συντάκτη των Financial Times σχετικά με τη φοροδιαφυγή και τη διερεύνηση της «ομώνυμης» λίστας, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αποκάλυψε ότι:

«Καλύτερα να μην λέω πολλά για αυτό το θέμα, γιατί όταν μίλησα στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Χρειάστηκε να αυξηθεί η προσωπική μου ασφάλεια». Επειδή η πιο πάνω αποκάλυψη, σε συνδυασμό με τη σαφή υστέρηση της χώρας μας ως προς την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, παραπέμπει περισσότερο σε πλαίσιο ανόμων σχέσεων «τύπου μαφίας» παρά σε ευνομούμενο κράτος δικαίου.

Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί: Είναι σε γνώση της κυβέρνησης τα συγκεκριμένα γεγονότα, κι αν ναι έχει επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη και οι άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες; Εάν όχι, προτίθεστε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να ζητήσετε τη δικαστική και διοικητική διερεύνηση της βασιμότητας όσων πρωτοφανών καταγγέλλονται από την κ. Λαγκάρντ;".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις