Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Περικοπές και όχι υποσχέσεις

Περικοπές και όχι υποσχέσεις

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Περικοπές και όχι υποσχέσεις

Πλήθος υποσχέσεων , όπως κάθε χρόνο από του βήματος της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, ακούσαμε κι εφέτος από όλους τους Πολιτικούς, κάτι που πράττουν  πάντες και σε άλλες χρονικές στιγμές, tempore dato.

Ήταν ευήχεις οι αναφορές, αλλά εμείς θα προτιμούσαμε, ολιγώτερον δαπανηρές για το Δημόσιον και άμεσα επωφελείς για τους οικονομικώς πάσχοντες Έλληνες. Δεν ακούσαμε αν θα υλοποιηθούν τα παρακάτω με την παρούσα ή τις επόμενες Κυβερνήσεις, τα πλείστα εκ των οποίων έπρεπε να είχαν ήδη συντελεσθεί  για να ανασάνει ο Λαός και τα Δημόσια οικονομικά.

  • ·        Γιατί οι Βουλευτές οι οποίοι έχουν 2 ή 3 οχήματα να τους παραχωρείται και κρατικόν με πληρωμένα τα πάντα;
  • ·        Γιατί δεν ανεφέρθησαν περικοπές στην υψηλήν βουλευτικήν αποζημίωση και περικοπές προνομίων;
  • ·        Γιατί δεν ανεφέρθησαν περικοπές σταθμών διοδίων ( έχομε «σε κάθε βήμα») και δραστική μείωση του ποσού αυτών;
  • ·        Γιατί δεν ανεφέρθη περικοπή των κρατικών αυτοκινήτων; Κυκλοφορούν  αυτήν την στιγμήν περίπου 50.000 οχήματα! Αν γινόταν 1.000 πόση εξοικονόμηση χρήματος θα υπήρχε και δεν θα εκαλείτο ο Λαός καθημερινώς να καλύπτει διάφορα κενά;;
  • ·        Γιατί δεν ακούσαμε εξαγγελία  αμέσου καταργήσεως της επιχορηγήσεως των πολιτικών Κομμάτων;
  • ·        Γιατί δεν ακούσαμε ότι από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα αφαιρεθούν αμέσως όλες οι κρατήσεις υπέρ τρίτων και ο κάθε πολίτης θα πληρώνει  του λοιπού μόνο το ηλεκτρικόν που καταναλίσκει; Αν αυτό είχεν εφαρμοσθεί δεν θα υπήρχε καμμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε οικίες.
  • ·        Γιατί δεν ακούσαμε τρόπους μειώσεως των βασικών ειδών διατροφής τα οποία είναι υψηλά στην φτωχήν  Ελλάδα ενώ τα όμοια σε άλλες χώρες είναι φθηνότερα;
  • ·        Γιατί δεν ακούσαμε μέτρα  υπέρ των Δημοσίων Νοσοκομείων ώστε να είναι άκρως ελκυστικά  και να καταφεύγουν σ’ αυτά ασμένως όλοι οι ασθενείς προς άμεσην θεραπείαν;
  • ·        Γιατί δεν ανεφέρθη ότι ζωτικές ανάγκες χωριών ή περιοχών χωρίς βασικά έργα υποδομής, δρόμους κλπ, χωρίς ιατρούς, θα αποτελέσουν άμεση φροντίδα κάθε κυβερνήσεως;

Οι απορίες είναι πολλές και δεν είναι δυνατόν να απαριθμηθούν από τον περιορισμένον αυτόν χώρον . Αν γίνει ουσιώδης περιστολή της σπατάλης του Δημοσίου τότε αυτομάτως ο φτωχός θα ανακουφισθεί, αφού θα πάψει να πληρώνει για κενά που δημιουργούν οι κρατικές υπηρεσίες.

Η σταθερότητα του φορολογικού συστήματος είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις προσελκύσεως επενδύσεων. Τι θα γίνει στον τομέα αυτόν; Αν δεν υπάρξουν επενδύσεις  και ανάπτυξη, η λιτότητα και η δραματική αφαίμαξη θα συνεχίζονται. Μόνον με εργασία σε όλους θα ανθίσουν τα Ελληνικά νοικοκυριά. Αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενον όλων των πολιτικών μας και τίποτε άλλο τούτην την περίοδον που κατέστημεν  πάνυ πένητες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις