Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταργούνται 3.162 υπηρεσίες στο Δημόσιο

Καταργούνται 3.162 υπηρεσίες στο Δημόσιο

Αλλάζει ο χάρτης της κεντρικής διοίκησης του Δημοσίου από 1η Νοεμβρίου

Ερχονται ανατροπές στο Δημόσιο το οποίο μικραίνει κατά 41%. Ο χάρτης της κεντρικής διοίκησης του Δημοσίου αλλάζει. Από την 1η Νοεμβρίου και ύστερα από 30 χρόνια στασιμότητας και τρία χρόνια από την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγηση.

Οι αλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν ως το τέλος του 2014. Η νέα δομή η οποία δημιουργήθηκε υπό την εποπτεία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι μικρότερη, σύμφωνα με δημοσίευμα «Καθημερινής της Κυριακής», σε ποσοστό 41% κατά μέσο όρο, ενώ σε ορισμένες υπηρεσίες ξεπερνά το 63%.

Ετσι, σύμφωνα με τα νέα οργανογράμματα θα υπάρξει συνολική μείωση δομών κατά 3.162 μονάδες.

Όπως ισχυρίζονται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «το Δημόσιο περνά σε μια νέα εποχή, της όποιας τα χαρακτηριστικά θα είναι η λειτουργικότητα, η ευελιξία, αλλά κυρίως το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος, καθώς θα τεθούν σε ισχύ τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων».

Επίσης, για πρώτη φορά θα τίθενται στρατηγικοί στόχοι σε επίπεδο γενικών διευθύνσεων και επιχειρησιακοί στόχοι σε επίπεδο διευθύνσεων, ώστε να υπάρχει σαφής οριοθέτηση αντικειμένου για κάθε διοικητικό επίπεδο.

Με τη νέα δομή εκτιμάται ότι επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερη διαχείριση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, θεσμοθετούνται Τμήματα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας, τα οποία είναι υπεύθυνα για το νομοθετικό έργο της Δημόσιας Διοίκησης, και Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών, οι οποίες είναι αρμόδιες για την ορθή εφαρμογή των δημοσιονομικών διατάξεων για όλη τη γενική κυβέρνηση.

Σημαντικό γεγονός είναι επίσης η δημιουργία τμημάτων Εσωτερικού Ελέγχου, αλλά και Αποκεντρωμένων Μονάδων Κρατικών Ενισχύσεων, ώστε να υπάρχει αυξημένη εποπτεία επί των ενισχύσεων που παρέχει το κράτος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις