Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Toυ ζήτησαν το τηλέφωνό του για μια κλήση και μετά "έβγαλαν φτερά" - Στο αυτόφωρο οι δύο άνδρες που έκλεψαν κινητό και εκβίαζαν για να το επιστρέψουν

Πάτρα: Toυ ζήτησαν το τηλέφωνό του για μ...

Νέο περιστατικό απάτης

Θύμα δύο αλλοδαπών έπεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα ένας άνδρας, όταν τον πλησίασαν ζητώντας το κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να τηλεφωνήσουν. Όπως του είπαν ήταν απόλυτη ανάγκη να κάνουν εκείνο ένα τηλέφωνο, με αποτέλεσμα ο άνδρας να τους πιστέψει και να τους δώσει τη συσκευή,

Αυτοί στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ο άνδρας του κυνήγησε κι έπιασε τον έναν. Πρόκειται για έναν 26χρονο από τη Συρία.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία και συνελήφθη.

Ο συνεργός του, που είχε στην κατοχή του το τηλέφωνο αναζητείται.

Στο αυτόφωρο οι δύο που συνελήφθησαν για κλοπή κι εκβίαση

Με την αυτόφωρη διαδικασία δικάστηκαν χθες ο 26χρονος αλλοδαπός και ο συνομήλικός του κάτοικος Πατρών, οι οποίοι συνελήφθησαν για κλοπή και εκβίαση. Οι δύο άνδρες έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο και εκβίαζαν τον κάτοχο του να τους δώσει χρήματα, προκειμένου να του το επιστρέψουν.

Στον αλλοδαπό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο κάτοικος Πατρών καταδικάστηκε σε 10μηνη φυλάκιση, άσκησε έφεση κι αφέθηκε ελεύθερος.

Το χρονικό της σύλληψης

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ "Συνελήφθησαν, χθες (12-9-2014) το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός, ηλικίας 26 ετών και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, εκβίαση κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, προχθές (11-9-2014) το μεσημέρι, στην Πάτρα, οι δράστες εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 800 ευρώ.

Χθες (12-9-2014) οι δράστες επικοινώνησαν με τον παθόντα και του απαίτησαν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ προκειμένου να του παραδώσουν το κινητό, προτρέποντας τον να μεταβεί σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στην Πάτρα.

Ο παθόντας μετέβη στο προκαθορισμένο ραντεβού και παρέδωσε στους δράστες το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών συνέλαβαν τους δράστες , στην κατοχή των οποίων βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο που είχαν αφαιρέσει, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ το κινητό τηλέφωνο αποδόθηκε στον παθόντα".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις