Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα - Το "Μπλάνκο" του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και του Κωνσταντίνου Μάγνη θα ξαναπαιχθεί αυτή τη φορά στο θέατρο Act

Πάτρα - Το "Μπλάνκο" του Τηλέμ...

Μέσα στον μήνα Οκτώβριο του 2014

Η θεατρική παράσταση «Μπλάνκο» του Κωνσταντίνου Μάγνη και του Τηλέμαχου Τσαρδάκα παίχθηκε ως γνωστό στα μέσα του περασμένου Ιουλίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας του Δήμου στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, με ιδιαίτερη επιτυχία.

Η πρωτότυπη αυτή θεατρική δουλειά με την "στοχαστική" διάθεση και προβληματισμό αναμένεται όπως διαβάσαμε στην free press εφημερίδα Τέταρτο της Πάτρας, στο φύλλο που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, να ξαναπαρουσιαστεί αυτή τη φορά σε κλειστό χώρο και συγκεκριμένα στο θέατρο Act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου μέσα στον μήνα Οκτώβριο του 2014.

Τα κείμενα της ξεχωριστής αυτής παράστασης που είναι χωρισμένη σε τέσσερα μέρη και διαρκεί περίπου μία ώρα και σαράντα πέντε λεπτά, είναι του δημοσιογράφου και θεατρικού συγγραφέα Κωνσταντίνου Μάγνη και η σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα.

Η παράσταση «Μπλάνκο» βασίζεται σε ένα «γλυκόπικρο» κείμενο που μέσα από τις υπαρξιακές απορίες, τις δραματικές εντάσεις και το χιούμορ, αναδεικνύει μια διαφορετική πλευρά του Πατρινού δημοσιογράφου και συγγραφέα Κωνσταντίνου Μάγνη από αυτήν που ήδη ξέρει το κοινό μέσα από την αρθρογραφία του και τις συνεργασίες του με το Καρναβαλικό Κομιτάτο και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Το κείμενο αποτέλεσε επιπλέον, την αφορμή για την πρώτη συνεργασία του Κωνσταντίνου Μάγνη με τον σκηνοθέτη, συγγραφέα και διευθυντή του θεάτρου act (στις σκάλες Γεροκωστοπούλου) Τηλέμαχο Τσαρδάκα ενώ είναι γεγονός ότι έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθεί ο υπέροχος κήπος του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πάτρας με έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο ως σκηνικό θεάτρου.

Ο κήπος με τις τριανταφυλλιές, τις νεραντζιές, τα παγκάκια και την ψηλή αροκάρια του, αποτέλεσε το φυσικό σκηνικό της παράστασης, όπως είχε γράψει το thebest.gr  ενώ υποδειγματικοί ήταν και οι φωτισμοί του Πατρινού Νίκου Σωτηρόπουλου και λεπτομερής η δουλειά στην κίνηση των τεσσάρων ηθοποιών που είχε επιμεληθεί η επίσης Πατρινή χορογράφος Τατιάνα Λοβέρδου. Τις εντυπώσεις έκλεψε και η μουσική σύνθεση – υπόκρουση της παράστασης που ήταν του Διονύση Μπάστα.

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν με τις ερμηνείες τους οι τέσσερις ηθοποιοί Δημήτρης Τζαβάρας, Ελένη Καλαντζοπούλου, Τηλέμαχος Τσώλης και Αγγέλικα Σταυροπούλου ενώ τους στίχους στα δύο τραγούδια που έχουν συμπεριληφθεί στον κορμό της παράστασης έχουν γράψει ο Κωνσταντίνος Μάγνης και ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας, ο οποίος και έχει την καλλιτεχνική ευθύνη και διαχείριση του θεάτρου Act.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture