Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζουν την Κυριακή η Κάτω Αχαία και η ιερά μονή Προφήτη Ηλία στην Πάτρα - Εορτάζουν την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Πανηγυρίζουν την Κυριακή η Κάτω Αχαία κα...

Απόψε στον εσπερινό στη μονή Προφήτη Ηλία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Ως γνωστό, στις 14 Σεπτεμβρίου η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία μας εορτάζει και τιμά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Πρόκειται για μία μεγάλη ημέρα και εορτή και σύμφωνα με την παράδοση οι πιστοί δεν πρέπει να φάνε ούτε λάδι.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την ημέρα αυτή πανηγυρίζει το φερώνυμο παρεκκλήσιο της γυναικείας ιεράς Μονής του Προφήτου Ηλία στην Πάτρα, απέναντι από το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 409.

Σήμερα Σάββατο 13/9/2014, παραμονή της εορτής, στις 18.30, θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός μετʼ αρτοκλασίας,  χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Το πρωί της Κυριακής, 14η Σεπτεμβρίου στις 7 π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος και κατόπιν θα τελεσθεί η  Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού στον τόπο της ευρέσεως Σταυροσχήμου ξύλου στον κορμό δένδρου στον περίβολο του μοναστηριού. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος, υπό του αρχιμανδρίτη, ηγούμενου της Ιεράς Μονής Ομπλού, π. Νεκταρίου Κωτσάκη.

Το απόγευμα της Κυριακής στις 18.30, έχει προγραμματιστεί μεθεόρτιος εσπερινός όπου και θα ψαλούν οι ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και θα μιλήσει επικαίρως ο αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Στελλάτος, προιστάμενος του ιερού ναού Αγίου Νεκταρίου και διευθυντής του Τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεως Πατρών, "Λύχνος".

Τέλος να αναφέρουμε πως την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού γιορτάζει το σαββατοκύριακο με ιδιαίτερη ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια η Κάτω Αχαΐα. Στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Κ. Αχαίας, του Τίμιου Σταυρού στην πλατεία Δημοκρατίας, θα τελεστεί την Κυριακή το πρωί πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου αναμένεται να χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ το παρών θα δώσουν και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων και ο νέος Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας κ. Νικολάου.

*Ακόμα απόψε μετά τις 20.30 στον Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στην οδό Μαιζώνος στην Πάτρα θα τελεστεί ιερά αγρυπνία όπου και θα ψαλούν οι χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις