Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Π. Φαφούτης έκανε τα γυρίσματα της "Τζοάνα" με την Υβόννη Μαλτέζου στην Πάτρα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο Π. Φαφούτης έκανε τα γυρίσματα της &qu...

Συζητά με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και θεατρικό δρώμενο για την Γιαννούλα την Κουλουρού την περίοδο του καρναβαλιού - Τα γυρίσματα έγιναν στο παλιό και το νέο λιμάνι

Ο Πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης (Παράδεισος, Η Κληρονόμος, Γκόγκος, Τα σαλιγκάρια της Λουλούς) γύρισε αυτή την εβδομάδα με φόντο το λιμάνι της Πάτρας και πρωταγωνίστρια την εκλεκτή ηθοποιό Υβόννη Μαλτέζου το φιλμ μικρού μήκους με τίτλο «Τζοάνα» που αφορά στο περίφημο πρόσωπο και «αστικό μύθο» της Πάτρας, το υπαρκτό πρόσωπο της περιόδου του μεσοπολέμου, την Γιαννούλα την Κουλουρού.

Με συμπαραγωγό τον ΟΛΠΑ (Οργανισμό Λιμένος Πάτρας) και τη στήριξη της ακτοπλοικής εταιρείας Superfast ferries, του ναυτιλιακού πρακτορείου Fast Travel των Παρθενόπουλου-Φιλοπούλου αλλά και της εταιρείας MedFrigo, ο Παναγιώτης Φαφούτης που τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια δραστηριοποιείται κατά βάση στην γενέτειρα του, την Πάτρα (έχει συντονίσει τις εκδηλώσεις στην Ημέρα Έναρξης του Καρναβαλιού τόσο το 2013 όσο και το 2014), γύρισε το κινηματογραφικό φιλμ μικρού μήκους «Τζοάνα» όπου σημαντική ήταν και η βοήθεια και συνδρομή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η δημοσιογράφος Άντυ Μπακοπούλου στο ενημερωτικό σάιτ pressmedoll.gr, ανήρτησε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα γυρίσματα όπου όλα κύλησαν εξαιρετικά. Όπως σημειώνει το συγκεκριμένο σάιτ, περίπου 60 άτομα συμμετείχαν ως κομπάρσοι ενώ στα γυρίσματα πήραν μέρος τόσο επαγγελματίες ηθοποιοί όπως ο γνωστός Πατρινός καλλιτέχνης Στέλιος Σοφός όσο και ερασιτέχνες ηθοποιοί. Ανάμεσα τους ήταν ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, χρόνια φίλος του Παναγιώτη Φαφούτη, ο οποίος μάλιστα ήταν και το πρόσωπο απ’ όπου εμπνεύστηκε το στόρι του «Γκόγκου» το 2001, ο Γιάννης Λιλής (ως ψαράς), κ.α.

Το στόρι της «Τζοάνα» δεν εκτυλίσσεται ακριβώς στα παλιά χρόνια, όταν κάθε αποκριά η Γιαννούλα η Κουλουρού γινόταν το επίκεντρο του κάζου και της πλάκας των Πατρινών, κατεβάζοντας την εν μέσω φωνών και μουσικών από την άνω πόλη και το Τάσι στο λιμάνι όπου περίμενε τον πρόεδρο της Αμερικής Ουίλσον για να έρθει να την παντρευτεί, καθώς έχει έναν περισσότερο αλληγορικό και συνάμα σύγχρονο χαρακτήρα.

Το συνεργείο του ταλαντούχου 44χρονου σκηνοθέτη Παναγιώτη Φαφούτη, ο οποίος έχει θητεύσει ως βοηθός σκηνοθέτη κατά το παρελθόν και κοντά σε σημαντικούς και επιτυχημένους δημιουργούς όπως ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης στο φιλμ «Δεκαπενταύγουστος»,  έκανε τα κινηματογραφικά γυρίσματα, όπως σημειώνει το pressmedoll.gr, μέσα σε τρεις μέρες (ξεκίνησαν την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014) στο παλιό εργοστάσιο της Πειραικής Πατραικής, στις σκάλες Αγίου Νικολάου, στα Προσφυγικά, στην παλιά πόλη, στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου και βέβαια στο παλιό και το νέο λιμάνι όπως και μέσα στο πρακτορείο της Super Fast.

Με το φωτογραφικό φακό του Θανάση Καρά, βλέπουμε την βραβευμένη ηθοποιό Υβόννη Μαλτέζου να υποδύεται την Γιαννούλα και να αγναντεύει με αδημονία το πλοίο, έχοντας ως φόντο τον Πατραικό κόλπο, την Παλιοβούνα, τα φορτηγά αυτοκίνητα και την γνώριμη παραλιακή ζώνη της περιοχής.

Τέλος να προσθέσουμε σύμφωνα πάντα με στοιχεία από το pressmedoll.gr, πως γνωστοί καρναβαλιστές, φίλοι και συγγενικά πρόσωπα του σκηνοθέτη Παναγιώτη Φαφούτη, ακόμα και μικρά παιδιά, τον βοήθησαν στα γυρίσματα. Οι περισσότεροι συμμετείχαν ως επιβάτες του πλοίου, όπως η Ριάνα Παπαχριστοπούλου και ο καθηγητής γυμναστικής στην μέση εκπαίδευση Νίκος Σόμπολας.

Στο κάστινγκ βοήθησε η Νεφεντίνα Μοσχόβου, τη μουσική του φιλμ υπογράφει η γνωστή ερμηνεύτρια – συνθέτης Μαριέτα Φαφούτη, τα κοστούμια η Δανάη Αναγνώστου και τη φωτογραφία ο Γιώργος Παπανδρικόπουλος. Η πρωταγωνίστρια Υβόννη Μαλτέζου διασκέδασε και ευχαριστήθηκε πολύ τα γυρίσματα, ειδικά λόγω των σχολίων και των αστείων του απλού κόσμου στο δρόμο, που την πείραζαν για το νυφικό «στην ηλικία της» και προσφέρονταν ως … γαμπροί!

*Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο Παναγιώτης Φαφούτης αναμένεται εκτός από το φιλμ μικρού μήκους που ετοίμασε, να συνεργαστεί την περίοδο του ερχόμενου καρναβαλιού, του 2015 και με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Θοδωρή Αμπαζή, σκηνοθετώντας κι ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα την Γιαννούλα την Κουλουρού!

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight