Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Θετικό κλίμα στο Χρηματιστήριο, με το βλέμμα στο Παρίσι και την Φρανκφούρτη

Θετικό κλίμα στο Χρηματιστήριο, με το βλ...

Πού "ακουμπάει" η αγορά

Λαμβάνοντας ώθηση από τις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE25, το Χρηματιστήριο Αθηνών συντηρεί την ανοδική του τροχιά, ακολουθώντας και το διεθνές θετικό κλίμα.

Ειδικότερα, στις 14:04, ο Γενικός Δείκτης κινείται με κέρδη 0,85% στις 1.169,04 μονάδες και ο τζίρος βρίσκεται στα 34,2 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 0,87% στις 379,47 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,71% στις 159,92 μονάδες.

Οι εγχώριοι επενδυτές βρίσκονται με το βλέμμα σε Παρίσι και Φρανκφούρτη, όπου στο μεν πρώτο η ελληνική κυβέρνηση έρχεται σε επαφή με τους εκπροσώπους της τρόικας και στο δε δεύτερο όλοι προετοιμάζονται για την κρίσιμη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την προσεχή Πέμπτη. Μάλιστα, στη Φρανκφούρτη, αναμένεται η ΕΚΤ να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη στήριξη της οικονομίας, εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί θα επιδράσει θετικά και στην ελληνική οικονομία.

Ωστόσο, στη σημερινή άνοδο δεν συμμετέχει η Πειραιώς, η οποία υποχωρεί κατά 0,68%, ενώ Εθνική και Alpha Bank ΑΛΦΑ παραμένουν μεταξύ του +0,3% και +0,4%. Μόνο η Eurobank δείχνει ισχυρή από τις τραπεζικές μετοχές, καταγράφοντας κέρδη 2,48%.

Εξαιρετική είναι η σημερινή παρουσία της ΔΕΗ, ΔΕΗ+2,28% η οποία κινείται με κέρδη 2,46%, ενώ ακολουθούν η Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ+2,44% στο +2,12%, η Ιντραλοτ στο +2,25%, τα Ελληνικά ΠετρέλαιαΕΛΠΕ+1,09% στο +1,46% και η Βιοχαλκο στο +1,49%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά