Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κλίμα οριστικής διάλυσης στο ΠΑΣΟΚ - Βολές από στελέχη κατά Παπανδρέου αλλά και κατά Βενιζέλου

Κλίμα οριστικής διάλυσης στο ΠΑΣΟΚ - Βολ...

Τι δήλωσαν Κασσής και Κακλαμάνης

Οι αποδοκιμασίες στον Ευάγγελο Βενιζέλο στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου δεν πέρασαν ασχολίαστες από βουλευτές του κόμματος που δεν φείσθηκαν παρατηρήσεων για τα χθεσινά γεγονότα στο Ζάππειο.

Ο βουλευτής Μιχάλης Κασσής, σχολίασε ( ΒΗΜΑ fm) «Δεν θα έλεγα τίποτα στον Παπανδρέου, διότι καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Δεν θα του έλεγα τίποτα, διότι είναι από τους ανθρώπους που διέλυσαν και κατέστρεψαν το ΠΑΣΟΚ! Όλα είναι πιθανά από εδώ και πέρα και μπορεί να γίνει κι αυτό (σ.σ.: να φτιάξει δικό του κόμμα). Αλλά οι κινήσεις Βενιζέλου επίσης δεν είναι σωστές για να βγούμε από την κρίση, διότι φαίνεται πως όχι μόνο το κομμάτι που αντιδρούσε χθες απέναντι στον Βενιζέλο, αλλά και ένα άλλο κομμάτι που είναι αποστασιοποιημένο φαίνεται ότι δεν θέλει την παρουσία Βενιζέλου. Και είναι υποχρεωμένος να δρομολογήσει τις εξελίξεις σε ό,τι έχει σχέση με αυτό που ειπώθηκε προ διμήνου, να γίνει ένα συνέδριο της Κεντροαριστεράς, μήπως μέσα από αυτές τις συλλογικές διεργασίες, αν πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, να αγωνιστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Για μένα, είπα προ καιρού ότι πρέπει να αλλάξουν όλα και από τη στιγμή που θα γίνει ένα συνέδριο, πρέπει να συζητηθεί και το θέμα του αρχηγού».

Από πλευράς του ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ένα από τα στελέχη του κόμματος που βρίσκονται κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους μιλώντας στο ίδιο μέσο: «Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν υφίσταται διχαστικό κλίμα. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ προβληματίζεται και είναι πολύ φυσιολογικό αυτό, όταν ένα Κίνημα που επανειλημμένα είχε συγκεντρώσει την εμπιστοσύνη του λαού και έχει μια μεγάλη φθίνουσα πορεία και στις πρόσφατες ευρωεκλογές έχει ένα ποσοστό 8%. Δεν εξαφανίστηκε ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ. Είναι προβληματισμένος, αγωνιά και επειδή τα θέματα στην Ελλάδα περιπλέκονται και τα προβλήματα οξύνονται, αυτός ο κόσμος επιζητεί μια πολιτική πρόταση πολύ συγκεκριμένη, μια δέσμευση που θα είναι αποτελεσματική και ταυτόχρονα ρεαλιστική και εφαρμόσιμη και η πρόταση αυτή θα πρέπει να συνδέεται με την καθημερινή πράξη. Ο Παπανδρέου, με τις τοποθετήσεις, τις ομιλίες και τις ανακοινώσεις του, εξηγεί ο ίδιος τι εννοεί και τι πιστεύει ότι χρειάζεται ο τόπος και χθες η ομιλία του ήταν μια πολύ χαρακτηριστική περίπτωση. Δεν περιέγραψε το παρελθόν, αλλά αυτό που χρειάζεται ο τόπος και στηρίζεται σε αρχές και αξίες και πραγματικά θα μπορεί να διαμορφωθεί ως πρόταση προοδευτικής κατεύθυνσης, συσπειρώνοντας τις προοδευτικές, σοσιαλιστικές δυνάμεις».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις