Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ήπειρος: Προχωρά με ΣΔΙΤ το έργο διαχείρισης απορριμμάτων - Αναδείχθηκε ανάδοχος

Ήπειρος: Προχωρά με ΣΔΙΤ το έργο διαχείρ...

Ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης

Με την ανακήρυξη αναδόχου για το έργο ΣΔΙΤ ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, εισέρχεται πλέον στη φάση της υλοποίησης μια σημαντική παρέμβαση στο ζήτημα της περιβαλλοντικής προστασίας και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην Περιφέρεια Hπείρου.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα βγαίνει με σταθερή πορεία από το "μαύρο χάρτη" στα ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων και προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο έργο αναδείχθηκε ανάδοχος η εταιρία ARCHIRODON GROUP NV-ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ENVITEC.

Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας των αστικών στερεών αποβλήτων Ηπείρου για χρονικό διάστημα 27 ετών. Αναθέτουσα αρχή είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί και από κοινοτικούς πόρους.

Ο διαγωνισμός εξελίχθηκε υποδειγματικά από την Περιφέρεια Ηπείρου και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το έργο εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ το Μάρτιο 2013, προκηρύχθηκε τον Απρίλιο 2013 με την διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και 16 μήνες μετά επιλέχθηκε ανάδοχος. Επισημαίνεται ότι στη διαγωνιστική διαδικασία υπήρξαν και δύο σειρές ασφαλιστικών μέτρων, που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από την Περιφέρεια και εκδικάστηκαν σε σύντομο χρόνο από το ΣτΕ.

Το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου είναι το 5ο έργο ΣΔΙΤ στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων που έχουμε αναδόχους (Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και Ηλείας) και αναμένεται πλέον η υπογραφή τους σταδιακά μέχρι το α' τρίμηνο 2015, ενώ ήδη το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει εκδώσει περιβαλλοντικούς όρους για τα έργα Πελοποννήσου και Ηλείας.  Στα  5 αυτά έργα ΣΔΙΤ απορριμμάτων οι συνολικές επενδύσεις ανέρχονται σε 330 εκ ευρώ, θα αξιοποιηθούνε κοινοτικοί πόροι 120 εκ, παράλληλα με 210 εκ ιδιωτικής συμμετοχής μέσω ιδίων και τραπεζικών κεφαλαίων.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η επιλογή της διαδικασίας των ΣΔΙΤ από την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση εξασφαλίζει διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, ιδιωτικά και ευρωπαϊκά κεφάλαια. Αποτελεί ένα πετυχημένο πρότυπο για την υλοποίηση έργων και οι συνέργειες που επιτυγχάνονται πολλαπλασιάζουν τα θετικά αποτελέσματα των επενδύσεων, αλλάζοντας νοοτροπίες και αντιλήψεις σε πιο δημιουργική και παραγωγική κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, συμβάλλει καθοριστικά ώστε να βγει οριστικά η χώρα μας από τον "ευρωπαϊκό μαύρο χάρτη" στα ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά