Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας: Άμεση γνωστοποίηση του ατομικού ανώτατου ορίου ανά πάροχο, των δαπανών του νομού για το 2013 και αίτημα για αύξηση του προϋπολογισμού του Νομού Αχαΐας

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας: Άμεση γνωστοπο...

Επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Στην επιστολή της Διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται:
κ. Πρόεδρε, 
Με την δημοσίευση της υπ’ αριθμόν ΦΕΚ 2243Β’ Υπουργικής Απόφασης περί των μέτρων ελέγχουσυνταγογράφησης και εκτέλεσης εργαστηριακών εξετάσεων, ορίζεται το ατομικό ανώτατο όριοαποζημιούμενης δαπάνης ανά εργαστηριακή μονάδα ή κλινικοεργαστηριακό ιατρείο, με αναδρομικότητα από01-01-2014. 
Μήνας Σεπτέμβριος και ακόμη να γνωστοποιηθεί στους συνεργάτες ιατρούς το όριο αυτό, γεγονός που προκαλεί συστηματική οικονομική ζημία σε αυτούς, από τον Ιανουάριο ως και κατά τον μήναΑύγουστο. 
Για πόσο ακόμη θα συνεχιστεί αυτή η ληστρική τακτική εις βάρος των παρόχων; 
Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι κατά τη έκδοση της εν λόγω Υ.Α., ενώ δόθηκαν τα στοιχεία του κλειστούπροϋπολογισμού ανά νομό για το 2014, παραλείπονται ευσχήμως να δοθούν τα αντίστοιχα στοιχείααιτούμενων δαπανών για το 2013, ώστε να αποφευχθεί ο αδρός υπολογισμός του ανώτατου ορίου και τουύψους της περικοπής. 
Από τα συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία, προκύπτει μεσοσταθμικά ότι ένα 15-20% τωνπραγματοποιηθέντων διαγνωστικών ελέγχων που διενεργείται στις ιδιωτικές διαγνωστικές μονάδες τουΝομού Αχαΐας, εκτελείται σε επισκεπτόμενο πληθυσμό όμορων νομών της Νοτιοδυτικής Ελλάδας (νομόςΗλείας, Αιτωλοακαρνανίας, νησιά Ιονίου πελάγους). 
Ζητούμε άμεσα: 1. την γνωστοποίηση του ατομικού ανώτατου ορίου ανά πάροχο2. την γνωστοποίηση του ύψους των δαπανών για τον Νομό Αχαΐας κατά το έτος 2013 3. διορθωτική αύξηση του προϋπολογισμού του Νομού Αχαΐας κατά 15-20%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being