Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποροσένκο: Η Ρωσία έχει εξαπολύσει ευθεία και ανοικτή επίθεση

Ποροσένκο: Η Ρωσία έχει εξαπολύσει ευθεί...

Κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι έχει εξαπολύσει "ευθεία και ανοικτή επίθεση", η οποία έχει μεταβάλει ριζικά εις βάρος του Κιέβου την ισορροποία στο πεδίο της σύγκρουσης για την αντιμετώπιση των φιλορώσων αυτονομιστών.

"Ευθεία και ανοικτή σύγκρουση έχει εξαπολυθεί κατά της Ουκρανίας από γειτονικό κράτος. Αυτό έχει μεταβάλει την κατάσταση στη ζώνη των συγκρούσεων κατά ριζικό τρόπο", δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε στρατιωτική ακαδημία του Κιέβου.

Επειτα από τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στην Ουκρανία, όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις υπέστησαν σημαντικές ήττες, θα υπάρξουν αλλαγές προσώπων στα ανώτατα κλιμάκια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, προανήγγειλε ο Πέτρο Ποροσένκο.

Από τη Μόσχα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε την ηγεσία του Κιέβου ότι αρνείται να αρχίσει απευθείας πολιτικές συνομιλίες με τους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, οι οποίοι, όπως είπε, απωθούν τις κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις από τις θέσεις τους.

"Η σημερινή ηγεσία του Κιέβου δεν θέλει να διεξαγάγει ουσιαστικό πολιτικό διάλογο με το ανατολικό τμήμα της χώρας", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές, οι οποίοι, σύμφωνα με το Κίεβο, υποστηρίζονται από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, προσπαθούν να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις από θέσεις από τις οποίες μπορούν να πλήττουν τον άμαχο πληθυσμό.

"Στόχος των μαχητών των πολιτοφυλακών είναι να απωθήσουν αυτές τις στρατιωτικές δυνάμεις και το πυροβολικό τους, ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να βάλλουν κατά κατοικημένων περιοχών", είπε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις