Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Με το "δεξί" η Εθνική, έκανε περίπατο (87-64) με τη Σενεγάλη - ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Με το "δεξί" η Εθνική, έκανε π...

Στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Εθνική μπήκε… φουριόζα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στο διάβα της «παρέσυρε» με 87-64 την Σενεγάλη έχοντας για κορυφαίο τον Κώστα Καϊμακόγλου κι «εγκλωβίζοντας» τους αντιπάλους της στην άμυνά της.

Η επίσημη αγαπημένη δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Σενεγάλη για να την απειλήσει παρά ένα μικρό «νεκρό» διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα. Ο Κώστας Καϊμακόγλου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, ενώ σε απόδοση τον ακολούθησαν οι Κώστας Βασιλειάδης και Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Το άγχος της πρεμιέρας δεν επηρέασε την Εθνική, η οποία βασιζόμενη στην καλή της άμυνα επέβαλλε με το «καλησπέρα» της αναμέτρησης τον ρυθμό της. Η «γαλανόλευκη» βρίσκοντας λύσεις από την άμυνά της και από τον Μπουρούση στην επίθεση προηγήθηκε με 13-4 στο 6’ κι έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +9 (18-9, 10′).

Ο Καϊμακόγλου ήρθε από τον πάγκο για την Εθνική, αλλά μόνο «κρύος» δεν ήταν. Ο φόργουορντ της Ούνικς Καζάν έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι – σημείωσε 14 πόντους (1/1 δ., 4/4 τρ.) – η άμυνα της Εθνικής έμοιαζε απροσπέλαστη για την Σενεγάλη και η… ψαλίδα που χώριζε τις ομάδες δεν άργησε να ανοίξει. Η «γαλανόλευκη» είχε δεχθεί μόλις πόντους 2 πόντους  ως το 15’(36-11), ο Αντετοκούνμπο μόνο… ψαρωμένος δεν ήταν στην πρώτη επίσημη εμφάνιση με την Εθνική κι έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Βασιλειάδη η «γαλανόλευκη» πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 45-17 κι έχοντας συγχρόνως βάλει τις βάσεις της νίκης της.

Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη μπήκε πολύ δυνατά και στην τρίτη περίοδο, με τους Πρίντεζη και Καλάθη να γράφουν το 50-17 στο 23′. Κάπου εκεί, όμως, η άμυνα ζώνης της Σενεγάλης μπέρδεψε την Εθνική, η οποία δέχθηκε σερί 0-13 (50-30, 26’), αλλά βρήκε λύσεις από τους Βασιλειάδη, Καϊμακόγλου και Αντετοκούνμπο κι έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +28 (64-36).

Η πλάστιγγα είχε ήδη γείρει προς την πλευρά της ελληνικής ομάδας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ήταν συγκεντρωμένη και στην τέταρτη περίοδο της αναμέτρησης. Οι Σλούκας και Μάντζαρης ανέλαβαν να κρατήσουν σε απόσταση την Σενεγάλη και η νίκη ήρθε τελικά με 23 πόντους διαφορά (87-64).

Δεκάλεπτα: 18-9, 45-17,  64-36, 87-64

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μάντζαρης 8 (2), Μπουρούσης 7, Ζήσης, Βασιλειάδης 13 (3/6 τριπ.), Καλάθης 4 (4 λ.), Γλυνιαδάκης 4, Παπανικολάου 5 (1), Σλούκας 10 (2/4 τριπ., 4 α.), Καϊμακόγλου 17 (5/7 τριπ., 5-3 ριμπ.), Αντετοκούνμπο 11, Βουγιούκας 3, Πρίντεζης 5.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Σαρ): Νιανγκ, Νταλμέιντα, Τόμας, Μαμ. Εντόγιε, Ντιόπ 6 (1), Μαλ. Εντόγιε 11 (2), Φαγιέ 2, Εντούρ 4 (1), Εντιαγιέ 6, Ντιένγκ 21, Μπάτζι 14.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports