Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συναγερμός από τα πανεπιστήμια: Στον «αέρα» η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των φοιτητών

Συναγερμός από τα πανεπιστήμια: Στον «αέ...

Μόνο τα ΤΕΙ της Αθήνας και του Πειραιά χρωστούν σε διάφορα νοσοκομεία 150.000 ευρώ και 120.000 ευρώ αντίστοιχα

Nα χάσουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούνται κινδυνεύουν οι φοιτητές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ καθώς τα ιδρύματα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Έτσι, αναγκάζονται να «φεσώνουν» τα νοσοκομεία και να μην πληρώνουν τους γιατρούς ή τα φάρμακα που χρειάζονται οι φοιτητές τους.
Σημειώνεται ότι τα ΑΕΙ είναι υποχρεωμένα να ασφαλίζουν όσους φοιτητές δεν έχουν ασφάλιση προσωπική ή από τους γονείς τους. Μέχρι πριν από 1-2 χρόνια οι φοιτητές που ζητούσαν σχετικό βιβλιάριο από τα ιδρύματα ήταν ελάχιστοι (5-10 άτομα σε κάθε ίδρυμα), αλλά τώρα, σύμφωνα με τις διοικήσεις των ιδρυμάτων, πρέπει να εξυπηρετήσουν εξαιρετικά αυξημένο αριθμό φοιτητών.


Αυτή τη στιγμή μόνο τα ΤΕΙ της Αθήνας και του Πειραιά χρωστούν σε διάφορα νοσοκομεία 150.000 ευρώ και 120.000 ευρώ αντίστοιχα και, όπως λένε οι διοικήσεις τους, δεν θα πληρώσουν διότι η δραματική μείωση στους προϋπολογισμούς τους τους εμποδίζει να επωμιστούν και αυτό το κόστος.

Το θέμα αυτό τέθηκε και σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Παιδείας με θέμα τα οικονομικά προβλήματα των ΑΕΙ.


Από την πλευρά τους πρόεδροι ΤΕΙ και πρυτάνεις πανεπιστημίων κοινοποίησαν το θέμα στον Ανδρέα Λοβέρδο, ζητώντας να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα το οποίο να προβλέπει ότι οι δαπάνες ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης από το έτος 2015 να χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.


Την ίδια ώρα όμως εκτός από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των φοιτητών που είναι στον «αέρα» άλλο ένα πρόβλημα φαίνεται να έχει δημιουργηθεί!


Όπως καταγγέλλουν τα ιδρύματα, έχουν να αντιμετωπίσουν (έστω και μεμονωμένα) κρούσματα απάτης από την πλευρά κάποιων φοιτητών που χρησιμοποιούν τα βιβλιάριά τους για άλλα πρόσωπα, κυρίως συγγενικά τους, χρεώνοντας έτσι τα πανεπιστήμια με μεγάλα ποσά.


Το ζήτημα αυτό απασχολεί σοβαρά τα ιδρύματα τα οποία έτσι και αλλιώς με δυσκολία πληρώνουν τα πάγια και λειτουργικά τους έξοδα και, όπως λένε, δεν θέλουν ένα ακόμη βάρος και μάλιστα σε ένα τόσο «κοινωνικά ευαίσθητο θέμα», υπογραμμίζοντας επιπλέον ότι δεν έχουν και δυνατότητα ελέγχου ιατρικών πιστοποιητικών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις