Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όλα δείχνουν εμπρησμό στο Θέρμο Αιτωλοαρνανίας- Tραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες - Στην Εντατική του Ρίου ο ένας σε σοβαρή κατάσταση

Όλα δείχνουν εμπρησμό στο Θέρμο Αιτωλοαρ...

Ελαφρύτερα τραυματίας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Αγρινίου ο 49χρονος συνάδελφος του

22:15 Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου νοσηλεύεται ο 53χρονος πυροσβέστης από το Καινούργιο, του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Θέρμου που τραυματίστηκε σοβαρά από μεγάλη ποσότητα νερού που δέχθηκε με ορμή από πυροσβεστικό αεροσκάφος μαζί με έναν συνάδελφο του, 49 ετών από το Αγρίνιο, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στην Χρυσοβίτσα του Θέρμου.

Και οι δυο πυροσβέστες τραυματίστηκαν αλλά η κατάσταση του ενός ήταν σοβαρή και κρίθηκε απαραίτητη η οργάνωση μεγάλης επιχείρησης για την μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου.

Είναι αξιοσημείωτο πως στο γραφείο του Διοικητή του νοσοκομείου κ. Μπονάνου  συντόνιζαν την όλη επιχείρηση τόσο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Κατσιφαρας, όσο και ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διδασκάλου, μαζί με τον διοικητή του ΕΚΑΒ κ. Μπαράκο και τελικά με ταχύτητα και ασφάλεια με την συνδρομή Super Puma o τραυματίας μεταφέρθηκε στο Ριο, όπου διασωληνωμένος νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο πυροσβέστης φέρει θλαστικά τραύματα και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σταθερή.

Ελαφρύτερα τραυματίας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Αγρινίου ο 49χρονος συνάδελφος του που επίσης τραυματίστηκε στην κατάσβεση της φωτιάς στη Χρυσοβίτσα από την ρίψη νερού από Kάναντερ. Φέρει σύμφωνα με πληροφορίες επίσης θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και το γόνατο και δεν διατρέχει κίνδυνο.

Στο μέτωπο της φωτιάς τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, όλα δείχνουν πως πρόκειται για άλλον έναν εμπρησμό στην περιοχή, αφού η φωτιά ξεκίνησε ταυτόχρονα από δυο διαφορετικές εστίες σε δυο λόφους. Συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και προς το παρόν βρίσκεται σε σχετική ύφεση, ενώ έχουν καεί 60 στρέμματα δασικής θαμνώδους έκτασης.

Να σημειωθεί πως στο σημείο της φωτιάς βρέθηκε το απόγευμα και η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά ( στη φωτο με τον Διοικητή της Π.Υ. Αγρινίου κ. Μπόκα), που ενημερώθηκε για την εξέλιξη της και συντόνισε  την συνδρομή της Περιφέρειας στην κατάσβεση.

Νωρίτερα η κ. Σταρακά βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Θέρμου και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του ενός τραυματία πυροσβέστη. Nα σημειωθεί πως ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στην Αιτωλοακαρνανία τέθηκε αμέσως σε ετοιμότητα με μηχανήματα, υδροφόρες φορτωτές κλπ.

18.10 Οι δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr από ρίψεις νερού που έκανε πυροσβεστικό αεροσκάφος. Ο ένας έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Αγρινίου και ο άλλος μεταφέρεται στο Ρίο.

18.04 Ο ένας πυροσβέστης έχει τραυματισμούς στα πόδια και στα πλευρά ένω ο δευτερος έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι και η  κατάσταση του κρίθηκε σοβαρή και μεταφέρεται τώρα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα

17.40 Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή Κάτω Χρυσοβίτσα Θέρμου του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

16.58 Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κάτω Χρυσοβίτσα Θέρμου Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο και δυο αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις