Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Καταγγελία στο thebest.gr: Να κατασκευαστεί άμεσα πεζοδρόμιο στο ΠΙΚΠΑ Παραλίας

Πάτρα: Καταγγελία στο thebest.gr: Να κατ...

Ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι

Στο κείμενο που εστάλει στο thebest.gr ο αναγνώστης Μιχαήλ Στρατουδάκης επισημαίνει:

Οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Παραλίας και δη όσοι βαδίζουν επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, για να επιβιβαστούν  στο λεωφορείο ή για οποιονδήποτε άλλον λόγον καθώς και οι μαθητές του Α΄ Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου, δεινοπαθούν οικτρά. Αιτία η στενότητα της οδού στην συμβολήν με την παλαιά εθνικήν οδόν, η στροφή που υπάρχει στον  στενόν αυτόν  δρόμον διπλής μάλιστα κατευθύνσεως, αλλά και η λιμνάζουσα κατάσταση με τα όμβρια ύδατα. Για να διαβούν το σημείον της διασταυρώσεως πρέπει να διέλθουν από την αυλήν σούπερ μάρκετ, να κινηθούν  επί του καταστρώματος της εθνικής οδού και να πάνε στον προορισμόν τους.

Τα παιδία αλλά και οι μεγάλοι διατρέχουν μέγαν κίνδυνον, τις βροχερές αλλά και τις λοιπές ημέρες.

Το σημείο που θίγομεν ευρίσκεται στο χώρον του τ. ΠΙΚΠΑ Παραλίας Αχαΐας.  Επ’, αυτού κατασκευάζεται ίδρυμα για ΑμεΑ παιδιά. Απ’ ότι βλέπομεν δεν έχει προβλεφθεί κατασκευή πεζοδρομίου κάτι απολύτως αναγκαίον και επιβεβλημένον. Έχουν μάλιστα κατασκευάσει τους φόρμους για ανύψωση τοιχίου στα παλαιά όρια!!

Επειδή οι κίνδυνοι καραδοκούν  για κάθε κινούμενον στο σημείο αυτό  καλούνται οι αρμόδιοι να επέμβουν όπως μεταφερθεί το όριο προς τα έσω του οικοπέδου και κατασκευασθεί πεζοδρόμιον που θα ενωθεί με αυτό που υπάρχει επί της εθνικής οδού στο αυτό πλάτος και ύψος.

Δήμος, Περιφέρεια και κάθε αρμόδιος πρέπει να κινηθούν αμεσότατα, προς αποκατάσταση αυτής της σοβαρής παραλήψεως. Τους ιδιώτες τους υποχρεώνουν για προκήπια ή χώρο για διαπλάτυνση του δρόμου.

Το  εν λόγω οικόπεδο είναι κρατικό επομένως το πεζοδρόμιον  πρέπει να γίνει αμεσότατα.

Ας περιορισθούν οι σοβαροί κίνδυνοι  για κατοίκους  και μαθητές της Παραλίας στο σημείον αυτό επ’ ευκαρία της κατασκευής  προνοιακού ιδρύματος, και ας φροντισθεί το αυτό θέμα σε πλείστες όσες άκρως επίνδυνες οδούς λόγω αφορήτου στενότητας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις