Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δείτε το νέο βίντεο με αποκεφαλισμό Κούρδου από τους Ισλαμιστές

Δείτε το νέο βίντεο με αποκεφαλισμό Κούρ...

"Μην αφήνετε την Αμερική να επεμβαίνει στην περιφέρειά μας"

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε στο Ιράκ έναν κούρδο μαχητή και προειδοποίησε την αυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιστάν ότι θα προβεί και σε άλλες εκτελέσεις αν οι Κούρδοι συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τις ΗΠΑ, έγινε γνωστό από το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.

Στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από την οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους της επαρχίας Νινευή, στο βόρειο Ιράκ, βλέπει κανείς μια ομάδα κούρδων μαχητών οι οποίοι κρατούνται από την οργάνωση και φορούν πορτοκαλί στολές.

Τρεις εξ αυτών ζητούν από τον πρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί "και από την κουρδική κυβέρνηση να βάλουν τέλος στη συνεργασία τους" με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το SITE.

"Μην αφήνετε την Αμερική να επεμβαίνει στην περιφέρειά μας. Οι ψυχές μας βρίσκονται στα χέρια σας (...) Οποιοδήποτε λάθος ή απερισκεψία από την πλευρά σας θα οδηγήσει στην απώλεια της ζωής μας", λέει ένας από τους κρατουμένους, σύμφωνα με το SITE.

Στη συνέχεια βλέπει κανείς έναν άλλο όμηρο με πορτοκαλί στολή περικυκλωμένο από τρεις άνδρες που είναι ντυμένοι στα μαύρα μπροστά από ένα τζαμί της Μοσούλης, της επαρχιακής πρωτεύουσας της Νινευή, ενώ στο δεύτερο μισό της οθόνης περνούν εικόνες που δείχνουν συναντήσεις ανάμεσα σε Κούρδους και Αμερικανούς ηγέτες.

Ένας από τους τζιχαντιστές αποκεφαλίζει στη συνέχεια τον Κούρδο μαχητή.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ισλαμικό Κράτος είχε μεταδώσει ένα βίντεο που έδειχνε τον αποκεφαλισμό στη Συρία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ και στο οποίο η οργάνωση απειλούσε έναν άλλο όμηρο, τον Στίβεν Σότλοφ, ότι θα έχει την ίδια τύχη αν συνεχισθούν οι αμερικανικές επιδρομές στο Ιράκ.

Δείτε το βίντεο από τη Daily Mail. Η σκηνή του αποκεφαλισμού έχει κοπεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις