Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισχυρός σεισμός 5,8 ρίχτερ νότια του Αργολικού κόλπου - Αισθητός στην Πάτρα και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Ισχυρός σεισμός 5,8 ρίχτερ νότια του Αργ...

Έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλο μέρος της επικράτειας λόγω του ενδιάμεσου βάθους του, εξήγησε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Αισθητή και στην Πάτρα έγινε νωρίς το πρωί της Παρασκευής , στις 06. 45 συγκεκριμένα, η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου.. Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 120χλμ. ανατολικά της Σπάρτης, και 57 χλμ ανατολικά της Γέφυρας και 146 χλμ νότια της Αθήνας.Το εστιακό βάθος σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία εκτιμάται σε 80χλμ.

Τρία λεπτά μετά ακολούθησε δεύτερη δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ από το ίδιο επίκεντρο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινσιτούτο η δόνηση είχε μέγεθος 5,7 ρίχτερ (σ.σ. η πρώτη αυτόματη λύση του γεωδυναμικού ινστιτούτου έκανε λόγο για μέγεθος 5,8 Ρίχτερ).
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 120χλμ. ανατολικά της Σπάρτης, στο θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου.

Η δόνηση ήταν μεγάλη σε διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αθήνα, αναφέρει το protothema.gr. «Ευτυχώς είναι σε θαλάσσια περιοχή. Δεν υπάρχει κάποιο νησί εκεί κοντά που να επηρεαστεί άμεσα. Είναι μια περιοχή που δεν θα χαρακτηρίζεται με υψηλή σεισμικότητα. Κοντά σε αυτή είναι ο σεισμός του Λεωνιδίου το 2008. Η περιοχή που δίνει μεγάλους σεισμούς είναι αυτή των Κυθήρων αλλά είναι μακριά από αυτή ο σημερινός σεισμός» εκτίμησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.


«Το επίκεντρο εντοπίζεται νότια του Αργολικού Κόλπου. Σεισμός ενδιάμεσου βάθους με μια εστία στα 80-85χλμ. Μάλλον πρόκειται για κλασσικό σεισμό αυτού του είδους και γι' αυτό έγινε αισθητός σε μεγάλες αποστάσεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος έντονης ανησυχίας. Οι σεισμοί ενδιάμεσου βάθους γνωρίζουμε ότι δεν έχουν ισχυρούς και πολλούς μετασεισμούς και άρα αν απουσιάζουν δεν σημαίνει ότι θα έχουμε ανώμαλη εξέλιξη. Ο ευρύτερος χώρος του νοτίου Αιγαίου χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμικότητα. Δεν μας δημιουργεί κάποιο προβληματισμό.» δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις