Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

ΕΝΦΙΑ: Σε δύο δόσεις θα γίνουν οι διορθώσεις

ΕΝΦΙΑ: Σε δύο δόσεις θα γίνουν οι διορθώσεις

Σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία

Σε δόσεις προχωρούν οι διορθώσεις που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση στο μέτωπο του ΕΝΦΙΑ.

Σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία θα αλλάζουν οι προθεσμίες εξόφλησης του φόρου. Η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης θα λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, αντί για αύριο που προβλέπουν τα εκκαθαριστικά τα οποία έχουν αναρτηθεί στο Taxisnet και οι δόσεις -έξι στο σύνολο- θα εκτείνονται έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Θα ακολουθήσει νέα τροπολογία κατά πάσα πιθανότητα μετά το ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι, με την οποία θα γίνονται πράξη οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για διόρθωση των λανθασμένων εκκαθαριστικών σε 4.000 οικισμούς εκτός αντικειμενικού συστήματος.

Οι αρμόδιες νομικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την τροπολογία στο σύνολό της έως αύριο, οπότε εκπνέει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης. Αν δεν κατατίθονταν η τροπολογία, όσοι φορολογούμενοι δεν πλήρωναν την πρώτη δόση θα κινδύνευαν με πρόστιμα εκπρόθεσμης εξόφλησης. Για να μην υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο, οι διορθώσεις σπάνε στα δύο. Πρώτα αλλάζουν οι ημερομηνίες και μετά θα έρθουν τα υπόλοιπα.

Στη δεύτερη τροπολογία, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να γίνει κάτι και για τα ξενοίκιαστα ακίνητα.

Παρά την αρχική αρνητική απάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη σε εκπτώσεις στα ξενοίκιαστα από φέτος, το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει στην ανάγκη βελτιώσεων.

Οι αρχικές εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου ανέφεραν ότι μια έκπτωση 25%-30% για τα ξενοίκιαστα θα είχε κόστος πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Με αυτό το δεδομένο ο κ. Χαρδούβελης είπε όχι στις μειώσεις, τουλάχιστον για φέτος.

Ξεκάθαρη εικόνα όμως δεν υπάρχει και μέχρι να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις, μετά από σχετική άσκηση που θα «τρέξει» η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, το θέμα συμφωνήθηκε να μείνει σε εκκρεμότητα.

Αν τελικά η ΓΓΔΕ διαπιστώσει ότι το κόστος των εκπτώσεων στα ξενοίκιαστα είναι κάτω από 50 εκατ. ευρώ, ο κ. Χαρδούβελης, αναφέρουν πληροφορίες, θα θέσει το ζήτημα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά