Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Σήμερα το πρωί η ώρα της αλήθειας για 3.345 υποψηφίους των Πανελληνίων-Ανακοινώνονται οι βάσεις-Τι θα γίνει με τις σχολές της Πάτρας

Αχαΐα: Σήμερα το πρωί η ώρα της αλήθειας...

Η αύξηση των αριστούχων φέρνει... εκπλήξεις στις βάσεις

Αντίστροφα μετρά το ρολόι για τους χιλιάδες υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς σήμερα Πέμπτη στις 10 το πρωί θα ανακονωθούν οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν με τον κωδικό τους και τα αρχικά του επώνυμου να δουν σε ποια σχολή πέρασαν, μπαίνοντας στην ειδική σελίδα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr. Παράλληλα οι βάσεις θα αναρτηθούν στα σχολεία και στην Αχαΐα, δίνοντας τέλος στην αγωνία των 3.345 υποψηφίων από το νομό που μέσω των πανελληνίων διεκδίκησαν μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όλα τα τελευταία στοιχεία, οι βάσεις αναμένεται να αυξηθούν στις δημοφιλείς σχολές των μεγάλων πανεπιστημίων, ενώ αύξηση αναμένεται να έχουν και οι βάσεις εισαγωγής στα ιδρύματα της περιφέρειας, καθώς πολλοί υποψήφιοι τα συμπεριέλαβαν, ελπίζοντας ότι θα μετεγγραφούν σε σχολή που βρίσκεται κοντά στον τόπο διαμονής τους.

Μείωση, αντίστοιχα, αναμένεται να καταγραφεί μόνο στις σχολές χαμηλής ζήτησης του 4ου και του 5ου πεδίου, καθώς είναι ενδεικτικό ότι σε 16 από τα 22 εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, υπήρξε αύξηση των αριστούχων.

Το ποσοστό των αριστούχων έφτασε φέτος το 37,3% σε σχέση με το 2013. Ειδικότερα 7.428 μαθητές αρίστευσαν, συγκεντρώνοντας πάνω από 18.000 μόρια, ωστόσο είναι πιθανόν να μην περάσουνστη σχολή που ήταν πρώτη τους προτίμηση, βάσει του μηχανογραφικού.

Η θεωρητική κατεύθυνση ήταν αυτή που είχε τους λιγότερους αριστούχους, εκ των οποίων σχεδόν όλοι έχουν δηλώσει ως πρώτη προτίμηση τη Νομική Αθήνας, που θα απορροφήσει 425 φοιτητές. Οι τρεις νομικές σχολές σε Αθήνα, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη προσφέρουν συνολικά 1.200 θέσεις.

Γίνεται σαφές, λοιπόν, ότι η εισαγωγή στις πιο περιζήτητες σχολές θα είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Ι

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΙΙ

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΙΙΙ


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΙV

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ V

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις