Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρόβα εξουσίας η ορκωμοσία της Ρένας Δούρου που έδωσε πολιτικό όρκο – "Γιούχα" στον Παναγιώταρο - Θερμή υποδοχή από τις καθαρίστριες - ΦΩΤΟ

Πρόβα εξουσίας η ορκωμοσία της Ρένας Δού...

Παρόντες Μανώλης Γλέζος και Αλέξης Τσίπρας

Δίνοντας πολιτικό όρκο, όπως είχε κάνει και ως βουλευτής, και έχοντας στο πλευρό της τον Αλέξη Τσίπρα και τον μανώλη Γλέζο, η Ρένα Δούρου ορκίστηκε ως νέα Περιφερειάρχης Αττικής, στο Κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης.

Κατά την ομιλία της στην τελετή ορκωμοσίας, η νέα Περιφερειάρχης Αττικής,τόνισε μεταξύ άλλων: "Δημοκρατικά και συλλογικά ξεκινάμε για να γράψουμε, όχι απλά ένα νέο κεφάλαιο. Αλλά ένα νέο βιβλίο στην Περιφέρεια. Ένα βιβλίο με επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον".

Η ίδια συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες "θα έχουν, από δω και στο εξής, τον πρώτο λόγο στην Περιφέρεια Αττικής, για να γίνει η Αττική χώρος αντάξιος της μακράς της ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσής της, χώρος ευημερίας και ανάπτυξης".

"Το Περιφερειακό Συμβούλιο, που ορκίζεται σήμερα, μπορεί και οφείλει να λειτουργήσει ως εργαλείο ανάπτυξης και εμβάθυνσης της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Ο δύσκολος δρόμος μπροστά μας είναι ο δρόμος της ευθύνης. Εμείς σήμερα δεν αναλαμβάνουμε την άσκηση εξουσίας στην Περιφέρεια Αττικής. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας", παρατήρησε, κλείνοντας την ομιλία της.

 

"Γιούχα" στον Παναγιώταρο

Τα μέτρα ασφαλείας έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης ήταν δρακόντεια με ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Ωστόσο δεν έλειψαν τα επεισόδια με τους χρυσαυγίτες.

Κατά την άφιξή του Ηλία Παναγιώταρου, ένας ηλικιωμένος τού φώναξε "Έξω οι Ναζί", με τον Ηλία Παναγιώταρο να λέει "πάρτε τον από εδώ".

Οι αποδοκιμασίες κατά των χρυσαυγιτών δεν έλειψαν ούτε κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας των υπολοίπων περιφερειακών συμβούλων

Θερμή υποδοχή από τις καθαρίστριες

Θερμή υποδοχή επεφύλασσαν στη Ρένα Δούρου οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις