Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την Παρασκευή «ενθρονίζεται» ο Νταβούτογλου

Την Παρασκευή «ενθρονίζεται» ο Νταβούτογλου

Την Πέμπτη η ορκωμοσία του Ερντογάν

Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νεάς τουρκικής κυβέρνησης, μετά την ανάληψη της προεδρίας της χώρας από τον Ερντογάν. Ο Αχμέτ Νταβούτολγου αναμένεται την Τετάρτη να τεθεί στην αρχηγία του AKP, πριν οριστεί επίσημα ως πρωθυπουργός την Πέμπτη παράλληλα με την ορκωμοσία του Ερντογάν στο ύπατο αξίωμα.

«Θα δώσουμε αύριο στον Νταβούτογλου την εντολή για να σχηματίσει την κυβέρνηση και το νέο υπουργικό συμβούλιο θα ανακοινωθεί την Παρασκευή» δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε οπαδούς του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) πριν το έκτακτο συνέδριο του κόμματος την Τετάρτη, στο οποίο ο Νταβούτογλου πρόκειται να λάβει τον τίτλο του προέδρου του AKP.

Ο έως τώρα πρόεδρος του κόμματος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραιτηθεί του ρόλου του πριν την ορκωμοσία του ως νέος πρόεδρος της Τουρκίας σε τελετή που θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

Ο Αχμέντ Νταβούτογλου θα αναλάβει επίσης τη σκυτάλη από τον Ερντογάν και ως πρωθυπουργός της χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή περίπου 30.000 υποστηρικτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αναμένεται να συμμετέχουν στο έκτακτο συνέδριο του συντηρητικού ισλαμικού AKP.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όρισε τον Νταβούτογλου διάδοχο του στην προεδρία του κόμματος και κατ’ επέκταση και στη θέση του πρωθυπουργού την περασμένη Πέμπτη. Ο Αχμέντ Νταβούτογλου αναμένεται να είναι και ο μοναδικός υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο για το έκτακτο συνέδριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις