Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φόβοι για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα μετά τη ληστεία στο Δίστομο! Ο ρόλος του Β. Παλαιοκώστα

Φόβοι για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα με...

Για καλά οργανωμένο σχέδιο κάνει λόγο η αστυνομία

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από τις απανωτές ληστείες σε Αττική και Επαρχία που έχουν έντονο “άρωμα” τρομοκρατίας, καθώς όλα δείχνουν πως προετοιμάζεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, ίσως ως αντίποινα για την επιχειρησιακή σύλληψη Μαζιώτη, τον Ιούλιο στο Μοναστηράκι.

Η ληστεία στο Δίστομο με την ομηρία του υπαλλήλου της Τράπεζας, φαίνεται πως ήταν το “κερασάκι στην τούρτα”, καθώς όλα δείχνουν πως την διέπραξαν τρομοκράτες με την συνδρομή ποινικών, όπως εκτιμούν σε Ασφάλεια και Αντιτρομοκρατική.

Το γεγονός αυτό αλλά και η αυξημένη ληστρική δραστηριότητα με έντονο άρωμα τρομοκρατίας, στο διάστημα μετά την σύλληψη Μαζιώτη, έχει σημάνει συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς όλα δείχνουν προπαρασκευή για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Στην Αττική μέσα στον Αύγουστο σημειώθηκαν δυο ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα στον Άλιμο και το Μαραθώνα, όπου έδειξε για αυτές ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Αντιτρομοκρατική, καθώς οι κινήσεις των δραστών αλλά και η “Λακωνικοί” διάλογοι που είχαν οι οπλοφόροι με πελάτες και υπαλλήλους για τα χρήματα της “Τράπεζας που ληστεύει τους πολίτες”, δείχνουν αν μη τι άλλο διαφορετικό προφίλ των δραστών, πέραν του Ποινικού χαρακτήρα.Όσο για την ληστεία που σημειώθηκε στην Εθνική Τράπεζα Διστόμου, στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως εκεί ίσως έδρασαν ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης του Νίκου Μαζιώτη με την πιθανή προσθήκη ενός “φίλου” από τα παλιά. Του Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε την συμπάθειά του στους επαναστατικούς χώρους και το Αντιεξουσιαστικό κίνημα.

Επίσης το γεγονός πως οι δράστες της ληστείας διέφυγαν από την περιοχή της Βοιωτίας και έφθασαν με ταχύπλοο φουσκωτό στις ακτές της Κορινθίας, είναι άλλο ένα στοιχείο για την Αντιτρομοκρατική πως έχει να κάνει με ανθρώπους που έχουν σχέση με τον συλληφθέντα “αντάρτη πόλης” Ν. Μαζιωτη, καθώς η Κορίνθια, η Αργολίδα και η Αχαΐα, είναι περιοχές που -κατά το πρόσφατο παρελθόν- ο κρατούμενος για τρομοκρατία στις φυλακές Διαβατών, είχε διαπράξει ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα.

Πέραν τούτου, το γεγονός αυτό δείχνει στους Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής κι ένα από τα πιθανά κρησφύγετα της συμβίας του Ν. Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, η οποία από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του Ν. Μαζιώτη φρόντισε να χαθούν τα ίχνη της.

Για το λόγο, αυτό έχουν εντατικοποιηθεί οι έρευνες στους συγκεκριμένους Νομούς, ώστε να προσπαθήσουν να κόψουν το οποιοδήποτε δίκτυο υποστήριξης στην συμβία του Νίκου Μαζιώτη.

Το χρονικό

Οι τρεις ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στο υποκατάστημα της ΕΤΕ πέντε λεπτά πριν από τις δύο το μεσημέρι και με την απειλή πιστολιών ακινητοποιώντας τους υπαλλήλους και πελάτες της τράπεζας . Έμειναν εντός του υποκαταστήματος τουλάχιστον 20 λεπτά ζητώντας από τη διευθύντρια να βάλει στους σάκους που είχαν μαζί τους όσα χρήματα βρίσκονταν στο χρηματοκιβώτιο και τα ταμεία.

Αδίστακτοι και αποφασισμένοι οι τρεις κακοποιοί πήραν ως όμηρο τον ταμία της τράπεζας, τον οποίο χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινη ασπίδα για να βγουν από το κατάστημα, να επιβιβαστούν σ΄ ένα τζιπ μάρκας ΤΟΥΟΤΑ και να διαφύγουν.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατευθύνθηκαν στην παραλία της Αντίκυρας, όπου εκει επιβιβάστηκαν μαζί με τον 35χρονο όμηρο σ΄ ένα ταχύπλοο, που -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες - είχαν αγκυροβολήσει από την προηγούμενη ημέρα στο γραφικό λιμανάκι και ανοίχθηκαν στο Σαρωνικό, αφού πρώτα φρόντισαν να «σβήσουν» τυχόν αποτυπώματα, βάζοντας φωτιά στο τζιπ, το οποίο κάηκε ολοσχερώς.

Ενώ οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει όλες τις πιθανές διόδους διαφυγής στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας και τα κοντινά λιμανάκια και μαρίνες της Αττικής και της Εύβοιας, οι ληστές κατευθύνθηκαν με το ταχύπλοο προς το Ξυλόκαστρο.
Λίγο πριν φθάσουν στην παραλία των Λουτρών, πέταξαν στη θάλασσα τον ταμία της τράπεζας λέγοντας του «και τώρα κολύμπα».

Υπό το φόβο να εντοπιστούν από τα πλωτά σκάφη του λιμενικού, που συνέδραμαν στην καταδίωξη που είχε εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. , οι ληστές προσπάθησαν βιαστικά να βάλουν φωτιά και στο ταχύπλοο, στην παραλία των Λουτρών ,δίχως όμως να τα καταφέρουν.

Εκεί, επιβιβάστηκαν σε δύο Ι.Χ., λευκού και κόκκινου χρώματος, όπου πιθανόν τους περίμεναν οι συνεργοί τους και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις