Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Έφυγε" ο καθηγητής Σπύρος Μαρίνης – Δίνει ζωή σε 2 συνανθρώπους μας δωρίζοντας τα νεφρά του – Τα "θαύματα" του ΠΠΝΠ

Πάτρα: "Έφυγε" ο καθηγητής Σπύ...

Θλίψη από το θάνατο του αγαπητού γυμναστή

Έχασε τελικά, το απόγευμα της Παρασκευής, τη μάχη που έδινε για τη ζωή ο 58χρονος καθηγητής Γυμναστικής Σπύρος Μαρίνης ο οποίος πριν λίγες ημέρες είχε χάσει τις αισθήσεις του ενώ κολυμπούσε στην παραλία του Ρίου. Ο πολυαγαπημένος καθηγητής όμως δίνει ζωή σε δύο συνανθρώπους μας καθώς τα νεφρά του ήδη βρίσκονται στη διάθεση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμόσχευσης προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε πάσχοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η κατάσταση της υγείας του άτυχου 58χρονου καθηγητή είχε επιδεινωθεί με αποτέλεσμα περίπου στις 5:00 το απόγευμα να εισαχθεί εσπευσμένα στο χειρουργείο όπου κι έγινε η επέμβαση για την αφαίρεση των νεφρών του. Το γεγονός επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του και ο Διοικητής του ΠΠΝΠ, Χαράλαμπος Μπονάνος.

«Είναι αξιοθαύμαστη η γενναιότητα της οικογένειας του εκλιπόντος Σπύρου Μαρίνη, η οποία μέσα στο μεγάλο πόνο της για την κατάσταση της υγείας του καθηγητή, σκέφτηκε τους συνανθρώπους μας και προσέφερε τα νεφρά του», σχολίασε ο κ. Μπονάνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αφαίρεσης οργάνων για μεταμόσχευση είναι η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας καθώς και ένας 57χρονος δότης χάρισε ζωή δίνοντας τα δύο νεφρά του και το ήπαρ του που έφυγε για Ιταλία.

Ο Διοικητής του ΠΠΝΠ δηλώνει περήφανος για τον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου το οποίο από τις 8-2 που ανέλαβε η νέα διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας έχει εξασφαλίσε πέντε δωρητές και έχουν ευεργετηθεί 14 ασθενείς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις