Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έλληνας και τρεις Βούλγαροι έστησαν το πρώτο εργαστήρι κοκαΐνης στην Κύπρο

Έλληνας και τρεις Βούλγαροι έστησαν το π...

Επί τόπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης που υπερέβαινε το 1,5 κιλό

Τα χαράματα έγινε η επιχείρηση, όπου και συνελήφθησαν οι τέσσερις εμπλεκόμενοι, τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, ενώ ο τέταρτος είναι Έλληνας υπήκοος.
Επί τόπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης που υπερέβαινε το 1,5 κιλό. Το παρήγορο στην υπόθεση είναι ότι το εργαστήρι λειτουργούσε για μικρό χρονικό διάστημα, περίπου μια με μιάμιση εβδομάδα.

Σε δηλώσεις του, ο Διοικητής της ΥΚΑΝ, Γαβριήλ Γαβριήλ, είπε πως τα μέλη της ΥΚΑΝ, αξιοποιώντας πληροφορία, που λήφθηκε από ξένη υπηρεσία, κατάφερε σήμερα να εντοπίσει και να συλλάβει σπείρα εισαγωγής και παρασκευής κοκαΐνης στην Κύπρο, αποτελούμενη από τέσσερα άτομα.
Όπως ανέφερε ο κ. Γαβριήλ κατασχέθηκε, παράλληλα, ποσότητα κοκαΐνης βάρους λίγο περισσότερο από ενάμιση κιλό.
Πρόσθεσε ακόμα ότι στην οικία που εντοπίστηκε η κοκαΐνη και τα τέσσερα πρόσωπα, βρέθηκαν υλικά όπως ασετόν, υδροχλωρικό οξύ, ζάχαρη, καθώς επίσης συσκευές μπλέντερ και ζυγαριά ακριβείας, στοιχεία όπως σημείωσε, που φανερώνουν την ύπαρξη εργαστηρίου παρασκευής κοκαΐνης.

“Με την κατάσχεση της συγκεκριμένης ποσότητας κοκαΐνης”, είπε, “συμπληρώνουμε 25 κιλά για φέτος κατάσχεσης κοκαΐνης”.

Είπε, τέλος, ότι “λαμβάνοντας υπόψη ότι η μέση ετήσια τιμή κατάσχεσης κοκαΐνης για τη δεκαετία 2004 – 2014 είναι λιγότερη από 5 κιλά, για φέτος έχει κατασχεθεί 500% μεγαλύτερη ποσότητα”.

ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Συγκεκριμένα, μεταξύ των ωρών 00.25 – 04.00 σήμερα το πρωί μέλη της ΥΚΑΝ διενήργησαν έρευνα με δικαστικό ένταλμα σε οικία που βρίσκεται στην Ορόκλινη της επαρχίας Λάρνακας.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες ουσίες και εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την παρασκευή και νόθευση ελεγχόμενων φαρμάκων και μία ζυγαριά ακριβείας. Επίσης, εντοπίστηκαν δύο σκευάσματα που περιείχαν άσπρη σκόνη που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη, συνολικού βάρους 1 κιλού και 640 γραμμαρίων.

Κατά την έρευνα της ΥΚΑΝ εντοπίστηκαν εργαστήρι παρασκευής της κοκαΐνης στη Ορόκλινη και δύο καταστήματα στη Λάρνακα από τα οποία φέρονται να προμηθεύονταν τα υλικά επεξεργασίας της πρώτης ύλης κοκαΐνης και παρασκευής της, όπως χημικά, οξέα, υλικά πλαστικής συσκευασίας και ζυγαριά ακριβείας.

ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον τεσσάρων προσώπων, τριών ανδρών και μίας γυναίκας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη προμήθεια , κατοχή και κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α με σκοπό την προμήθεια του σε άλλα πρόσωπα, παράνομη παρασκευή ή εκχύλιση ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α, παράνομη παρασκευή, μεταφορά και διανομή ελεγχόμενου φαρμάκου, δηλαδή 1640 γραμμαρίων κοκαΐνης.
Πρόκειται για ένα Ελληνα ηλικίας 37 χρόνων, δύο Βούλγαρους ηλικίας 52 και 41 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα επίσης από τη Βουλγαρία ηλικίας 39 ετών.

Οι τέσσερις συλληφθέντες έδωσαν αντικρουόμενους ισχυρισμούς που διερευνώνται από την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις