Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει και τιμά την Παναγία Λουτριώτισσα η Σάμη της Κεφαλονιάς

Πανηγυρίζει και τιμά την Παναγία Λουτριώ...

Σήμερα Παρασκευή και το Σάββατο, 22 και 23 Αυγούστου 2014

Την τιμητική της έχει σήμερα Παρασκευή 22 Αυγούστου και το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 η γραφική παραλιακή Σάμη της Κεφαλονιάς που τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά το γύρισμα εκεί της κινηματογραφικής ταινίας «Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» έχει γνωρίσει μεγάλη τουριστική και εμπορική άνθιση. Κρίμα μόνο που εδώ και μερικούς μήνες έχει διακοπεί η ακτοπλοική σύνδεση της Σάμης με το λιμάνι της Πάτρας.

Στη Σάμη λοιπόν τιμώνται με ιδιαίτερη ευλάβεια και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τα εννιάμερα της Παναγίας (η Απόδοση της Κοίμησης της Θεοτόκου) καθώς οι κάτοικοι της περιοχής τιμούν την Παναγία την Λουτριώτισσα στον ομώνυμο κεντρικό ιερό ναό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 20.00 της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ.κ. Θεοκλήτου και συγχοροσταούντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνος.

Το Σάββατο 23/8 που είναι η Απόδοση της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, προγραμματίζεται για τις 21.00 το βράδυ μεγαλοπρεπής λιτάνευση της ιεράς και θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Λουτριώτισσας που φυλάσσεται στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Σάμη , στις οδούς της παραλιακής πόλης προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα και του Μητροπολίτη Βρεσθένης.

Στη λιτάνευση όπου πάντα υπάρχει και κάποιος ιερέας εκπρόσωπος της Μητρόπολης Πατρών θα συμμετάσχει η Φιλαρμονική του Δήμου Κεφαλονιάς «Θέμος Αμούργης» ενώ θα παραστεί και τιμητικό άγημα ναυτών από πλοίο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις