Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το "Τρίτο Πρόσωπο" με τον Λίαμ Νίσον προβάλλεται στο σινέ Κάστρο στο Ρίο και έπεται από 28/8 το "Ακρωτήρι της βίας"

Το "Τρίτο Πρόσωπο" με τον Λίαμ...

Ολοκληρώνεται στις 26-28/8 η ενότητα «Κινηματογράφος για τα παιδιά και όλη την οικογένεια» με το "Toy story 3"

Από την Πέμπτη 21 Αυγούστου και έως και την ερχόμενη Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 στο θερινό σινεμά, σινέ Κάστρο στο Ρίο, λίγο πιο κάτω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, προβάλλεται μία αξιόλογη σπονδυλωτή κοινωνική ταινία, «To Τρίτο Πρόσωπο - Third Person», διάρκειας 137', που υπογράφει ο 61χρονος Καναδός δημιουργός Πολ Χάγκις, η ταινία του οποίου «Crash» είχε εντυπωσιάσει και κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας της χρονιάς στην απονομή των βραβείων το 2006.

Στο «Τρίτο Πρόσωπο» πρωταγωνιστούν ο πανύψηλος Ιρλανδός ηθοποιός Λίαμ Νίσον και οι  Ολίβια Γουάιλντ, Τζέιμς Φράνκο, Μίλα Κούνις.

Σεναριογράφος γνωστών τηλεοπτικών σειρών αλλά και πρωτοκλασάτων κινηματογραφικών παραγωγών («Million Dollar Baby» του Κλιντ Ίστγουντ, «Casino Royale»), ο Πολ Χάγκις έγινε περισσότερο γνωστός ως σκηνοθέτης, κερδίζοντας όπως προείπαμε το βραβείο της Αμερικανικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας για το επίσης σπονδυλωτό και συγκινητικό «Crash». Ο Καναδός δημιουργός, όπως έχει γράψει το Αθηνόραμα, ξαναδοκιμάζει, σχεδόν μία δεκαετία μετά το βραβευμένο αντιρατσιστικό δράμα του, να καταπιαστεί με άλλη μία διαταξική, διαφυλετική ιστορία που φιλοδοξεί να ανοίξει τη βεντάλια των ανθρώπινων συναισθημάτων και τραυμάτων.

Τρεις ιστορίες ξετυλίγονται σε τρεις διαφορετικές πόλεις. Στην πρώτη, παρακολουθούμε τον φτασμένο συγγραφέα Μάικλ να προσπαθεί να ξεπεράσει το δημιουργικό μπλοκάρισμα μαζί με την ερωμένη του Άννα στο Παρίσι. Στη δεύτερη, μεταφερόμαστε στην Ιταλία όπου ο Σκοτ, ένας κατάσκοπος της βιομηχανίας μόδας που προσπαθεί να κλέψει σχέδια ενός διάσημου οίκου συναντά την τσιγγάνα καλλονή Μόνικα σε ένα μπαρ, αλλάζοντας έτσι ρότα στη ζωή του. Στην τρίτη βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη όπου ο διάσημος εικαστικός Ρικ βρίσκεται σε μια εξοντωτική δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του Τζούλια για την επιμέλεια του παιδιού τους.

Ο Πολ Χάγκις θα επιλέξει να πει την τριπλή ερωτική/οικογενειακή ιστορία του με ένα αξιόλογο καστ ηθοποιών και έναν μάλλον παλιομοδίτικο μελοδραματισμό ενώ στα μείον είναι η σχετική ανισότητα των ιστοριών (αισθητά πιο αδύναμο και ασύνδετο το νεοϋορκέζικο κεφάλαιο), όπως σημειώνει το Αθηνόραμα.

*Από τις 28 Αυγούστου 2014 σειρά στο σινέ Κάστρο στο Ρίο θα πάρει η περιπέτεια «Το ακρωτήρι της βίας» με τον Ορλάντο Μπλουμ. Πρόκειται για μία φετινή  Γαλλο-νοτιοαφρικάνικη ταινία, σε σκηνοθεσία Ζερόμ Σαλ με πρωταγωνιστές εκτός του Ορλάντο Μπλουμ, τον τιμημένο με Όσκαρ Φόρεστ Γουίτακερ και την Τάνια βαν Γκράαν.

Δυο αστυνομικοί του Κέιπ Τάουν, ένας μοναχικός, εργασιομανής μαύρος με τραύματα από την περίοδο του απαρτχάιντ και ένας ψυχολογικά ασταθής λευκός, φίλος των καταχρήσεων, καλούνται να εξιχνιάσουν τη δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας. Η πορεία των ερευνών θα τους οδηγήσει στο κύκλωμα διακίνησης ενός νέου ναρκωτικού, πίσω από το οποίο κρύβεται μια πολύ μεγαλύτερη και διεθνής συνωμοσία.

*Τέλος να σημειώσουμε ότι η ενότητα «Κινηματογράφος για τα παιδιά και όλη την οικογένεια» που πραγματοποιείται και το φετινό καλοκαίρι στο σινέ Κάστρο στο Ρίο σε συνεργασία με το γραφείο Εkvasis, ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τρίτη με Πέμπτη, 26 με 28 Αυγούστου 2014, στις 21.00, με την βραβευμένη με Όσκαρ καλύτερης animation ταινίας, παραγωγής 2010, «Toy Story 3» σε σκηνοθεσία Lee Unkrich. Στην πρωτότυπη κόπια ακούγονται οι φωνές του Τομ Χανκς,  του Τιμ Άλεν και της Τζόαν Κιούζακ.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο Ορλάντο Μπλουμ.

Ο Ορλάντο Μπλουμ.

Ο Ορλάντο Μπλουμ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture