Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το μακελείο συνεχίζεται στην Γάζα

Το μακελείο συνεχίζεται στην Γάζα

Ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί στους 2.078 από την έναρξη της επιχείρησης στις 8 Ιουλίου

Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένων τριών διοικητών της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς και πολλών παιδιών, σκοτώθηκαν την Πέμπτη από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας, στην 45η ημέρα των συγκρούσεων, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα έχει αυξηθεί στους 2.078 από την έναρξη της επιχείρησης στις 8 Ιουλίου «Προστατευμένη Παρυφή» από το Ισραήλ με στόχο να σταματήσει τις ρίψεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα και να καταστρέψει τις σήραγγες που χρησιμοποιεί η Χαμάς για να εξαπολύει επιθέσεις, ανέφερε ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής υπηρεσίας άμεσης βοήθειας Άσραφ αλ Κούντρα.

Από τα θύματα, τα 61 σκοτώθηκαν μετά τη διακοπή της εκεχειρίας διάρκειας 9 ημερών την Τρίτη και την αποτυχία των έμμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων στο Κάιρο.

Τρεις διοικητές της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, σκοτώθηκαν κατά το βομβαρδισμό ενός κτιρίου στη Ράφα (στη Λωρίδα της Γάζας) όπου επίσης έχασαν την ζωή τους άλλοι 7 άνθρωποι.

Νωρίτερα, δύο επιδρομές σημειώθηκαν στη Μπέιτ Λάχια (βόρεια) και στη Γάζα κατά τις οποίες επλήγησαν άνθρωποι που περπατούσαν στους δρόμους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά Παλαιστίνιοι, εξ αυτών τέσσερα παιδιά.

Ένας άλλος βομβαρδισμός είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 4 ανθρώπων που παρευρίσκονταν σε μια κηδεία σε ένα νεκροταφείο. Όμως ο στρατός ανακοίνωσε ότι στόχευε εναντίον Παλαιστινίων μαχητών που βρίσκονταν εκεί και προσπαθούσαν να εκτοξεύσουν ρουκέτες από το νεκροταφείο.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε επίσης στην επιδρομή εναντίον του καταυλισμού προσφύγων του Νουσεϊράτ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τον Κούντρα.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών τα τρία τέταρτα των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την 8η Ιουλίου είναι άμαχοι πολίτες.

Από την ισραηλινή πλευρά 3 πολίτες -δύο Ισραηλινοί και ένας Ταϊλανδός- έχασαν την ζωή τους κατά τη ρίψη ρουκετών εναντίον του Ισραήλ και 64 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις μάχες περιλαμβανομένων 5 από «φίλια πυρά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις