Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τα προβλήματα των σταφιδοπαραγωγών συζήτησε ο Γ. Κοντογιάννη στο Καράτουλα

Τα προβλήματα των σταφιδοπαραγωγών συζήτ...

Ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ωλένης

Ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ωλένης στο Καράτουλα, μεταξύ των οποίων ήταν ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Ευσταθίου και ο αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού και Πρόεδρος του κοινοτικού διαμερίσματος Καράτουλα κ.Γιώργος Κατσαμπάς.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης συνομίλησε με τους παραγωγούς και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην παραγωγή σταφίδας λόγω των νέων ασθενειών που εμφανίστηκαν στις καλλιέργειες κατά την εφετινή χρονιά.

Εν συνεχεία κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία ζητά την αποζημίωση των αγροτών, το πλήρες κείμενο της οποίας είναι το εξής:

«Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αγροτών της Ηλείας, η εφετινή καλλιέργεια σταφίδας επλήγη από ασθένειες οι οποίες δεν ανήκουν στις ήδη αναγνωρισμένες από τον ΕΛΓΑ, με αποτέλεσμα να αναμένεται μείωση της παραγωγής κατά 30%-40%.

Παράλληλα, οι συχνές βροχοπτώσεις που διήρκεσαν όλη την άνοιξη και συνεχίστηκαν διάσπαρτα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είχαν ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν διάφορες ασθένειες στις καλλιέργειες των οινοποιήσιμων σταφυλιών με αποτέλεσμα την ποιοτική υποβάθμισή τους.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Εφόσον διαπιστωθεί ότι η μείωση της παραγωγής σταφίδας κυμαίνεται σε τόσο υψηλά επίπεδα, θα γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως προς τις αιτίες που προκάλεσαν τη μείωση της παραγωγής, ώστε στη συνέχεια να αποζημιωθούν οι αγρότες;

2. Σε περίπτωση που ως αιτία διαπιστωθεί η υπάρξει νέων ασθενειών, αυτές θα ενταχθούν στο Κανονισμό του ΕΛΓΑ, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να αποζημιωθούν οι παραγωγοί σταφίδας;
3. Θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών στις καλλιέργειες οινοποίησιμων σταφυλιών, ώστε στη συνέχεια να εκδοθούν τα πορίσματα και να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες;».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις