Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο ζωγράφος Γ. Μπογδανόπουλος θεωρείται πιθανό να αναλάβει νέος Πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων

Ο ζωγράφος Γ. Μπογδανόπουλος θεωρείται π...

Ακούγεται και το όνομα του Γ. Κοζία για τον Πολιτιστικό Οργανισμό ή το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Την ερχόμενη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 στις 19.00 το απόγευμα θα λάβει χώρα ως γνωστό, η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας όπως διαμορφώθηκε από τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαίου.

Η τελετή θα φιλοξενηθεί στο δροσερό αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου της Πάτρας, στην άνω πόλη.

Την ίδια ώρα πολλές είναι οι συζητήσεις και ήδη έχουν υπάρξει τα πρώτα δημοσιεύματα ακόμα και στον Αθηναικό Τύπο για τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο νέος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης για τις θέσεις κλειδιά, τις αντιδημαρχίες και τις θέσεις προέδρων Δημοτικών οργανισμών.

Ωστόσο από τον ίδιο τηρείται μάλλον σιγή ιχθύος όπως και από στενούς του συνεργάτες όπως τον επανεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Κορδά, ο οποίος αν και ρωτήθηκε από το thebest.gr, για παράδειγμα ποιό πρόσωπο ενδεχομένως θα αναλάβει την θέση του νέου Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού – Δημοτική Βιβλιοθήκη (θέση που αυτή τη στιγμή έχει ο Νίκος Κωστόπουλος της παράταξης Δημαρά) απήντησε πως δεν γνωρίζει και πως πιθανόν να μην είναι μόνο ένα το νέο πρόσωπο αλλά πολλά, σε ένα πλαίσιο συλλογικής δουλειάς!

Πάντως πριν από περίπου ενάμιση μήνα υπήρξε συνάντηση του κυρίου Πελετίδη με τον Πατρινό ποιητή Γιώργο Κοζία (ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια επικεφαλής του τυπογραφείου στην εφημερίδα Αλλαγή) και συζήτησαν πιθανή συνεργασία όσον αφορά το πολιτιστικό κομμάτι του Δήμου Πατρέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο κ. Κοζίας, που είναι ένας δραστήριος, επικοινωνιακός συμπολίτης, ένας πνευματικός άνθρωπος και καλός γνώστης των πολιτιστικών θεμάτων σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, ήταν θετικός ως προς το πιθανό ενδεχόμενο ανάληψης μίας καίριας θέσης στο νέο δημοτικό σχήμα, (ως εξωτερικός συνεργάτης μιας και δεν ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος) ωστόσο θα προτιμούσε να ασχοληθεί με ένα κομμάτι, π.χ. την προεδρία του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων που είναι και πιο μαζεμένο.

Αναφορικά με μία άλλη θέση – κλειδί, τον Καρναβαλικό Οργανισμό όπου πολλά διαμείφθηκαν κατά το παρελθόν (την περίοδο της απερχόμενης Δημοτικής αρχής Δημαρά), όπως δείχνουν τα πράγματα και έχει ευρέως γραφτεί, η επιλογή Πελετίδη αναμένεται να είναι ο ζωγράφος Γιώργος Μπογδανόπουλος, ιδρυτικό μέλος του Καρναβαλικού Κομιτάτου της Πάτρας. Βέβαια και εδώ υπάρχει η ιδέα να μην είναι μόνο ένα το πρόσωπο αλλά να εναλλάσσονται περισσότερα στη διάρκεια των 5 χρόνων της θητείας της Δημοτικής αρχής.

Ο κ. Μπογδανόπουλος όπως είχε γράψει σε αφιέρωμα στο Πατρινό καρναβάλι η εφημερίδα Έθνος το 2012, είχε συμμετάσχει στην έκθεση «Καρναβαλέρια 2012», κοντά στον Μόλο. Επρόκειτο για μία εντυπωσιακή έκθεση, την περίοδο της Αποκριάς στην οποία είχαν πάρει μέρος σπουδαίοι Πατρινοί καλλιτέχνες που έχουν βάλει και συνεχίζουν να βάζουν τη σφραγίδα τους στο Καρναβάλι.

Έργα του Γιώργου Μπογδανόπουλου κοσμούν πολλούς χώρους της πόλης ή ιδιωτικές συλλογές και βυζαντινές εικόνες γεννιούνται απ' τα χέρια του για λογαριασμό του Μουσείου Μπενάκη, εντούτοις ο Γιώργος Μπογδανόπουλος έχει κι άλλον ρόλο στα δρώμενα της Πάτρας. Για πάνω από 15 χρόνια υπήρξε ζωηρός καρναβαλιστής και μάλιστα αρχηγός του θρυλικού για την Πάτρα πληρώματος «Αθάνατοι» (θυμόμαστε όλοι την διαμαρτυρία του γκρουπ στις σκάλες Αγ. Νικολάου το 1985), σχεδιάζοντας συνάμα στολές και άρματα.

«Για τον ζωγράφο είναι άλλου τύπου πρόκληση το Καρναβάλι. Η ζωγραφική είναι μοναχική υπόθεση και το Καρναβάλι σε προκαλεί να επικοινωνήσεις. Να "εμφανιστείς" ζωντανά, στον δρόμο», είχε δηλώσει ο ίδιος στο «Έθνος». Ο Γιώργος Μπογδανόπουλος είναι μέλος και της παρέας του γκρουπ 74, του περίφημου «Άσπρου Μαύρου».

Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται πως ο κ. Πελετίδης θα ανακοινώσει τους νέους Προέδρους των Δημοτικών οργανισμών μετά την ορκωμοσία.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ο Γιώργος Κοζίας με τον Θάνο Μικρούτσικο (η φωτ. είναι από το panagiotisandriopoulosblogspot).

Ο Γιώργος Κοζίας με τον Θάνο Μικρούτσικο...

Ο Γιώργος Κοζίας με τον Θάνο Μικρούτσικο (η φωτ. είναι από το panagiotisandriopoulosblogspot).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture