Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει το σαββατοκύριακο ο ιερός ναός του Αγίου Διονυσίου στην Πάτρα

Πανηγυρίζει το σαββατοκύριακο ο ιερός να...

Την Κυριακή το απόγευμα θα γίνει και λιτάνευση της εικόνας του Αγίου συνοδεία της Δημοτικής μουσικής

Ως γνωστό κάθε χρόνο στις 24 Αυγούστου η Ζάκυνθος εορτάζει με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τον πολιούχο και προστάτη της, Άγιο Διονύσιο και συγκεκριμένα εορτάζει την διακομιδή και παραλαβή του άφθαρτου και Σεπτού σκηνώματός του, (το 1717), το οποίο μεταφέρθηκε από τα νησιά Στροφάδες στην Ζάκυνθο για να προστατευτεί από τους πειρατές.

Στην Πάτρα ως γνωστό επίκεντρο του εορτασμού είναι ο ναός του Αγίου Διονυσίου, στην ομώνυμη περιοχή (όπου από παλιά κατοικούσαν πολλοί που κατάγονταν από τα νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς).

Σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα της θρησκευτικής πανηγύρεως, το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 (την ημέρα αυτή είναι και τα εννιάμερα της Παναγίας) το απόγευμα στις 19.00 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός όπου θα λειτουργήσει ο αιδεσιμολογιότατος π. Νικόλαος Μεσσαλάς, θα ακολουθήσει στις 22.00 ιερά αγρυπνία όπου θα λειτουργήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Πλέγας, ο οποίος και είναι εφημέριος του ναού.

Την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία λειτουργία όπου θα προεξάρχει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Κατωπόδης, προιστάμενος του ιερού ναού του Αγίου Διονυσίου ενώ το απόγευμα της Κυριακής στις 18.30 θα γίνει εσπερινός και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας και του λειψάνου του Αγίου Διονυσίου, ο οποίος είχε διατελέσει αρχιεπίσκοπος Αιγίνης.

Η λιτάνευση θα γίνει στους γύρω δρόμους από το ναό συνοδεία της Δημοτικής μουσικής. Να θυμίσουμε ότι η Κοίμηση του Αγίου Διονυσίου τιμάται από την εκκλησία μας στις 17 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις