Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιος στο Μοναστήρι του Τρικόρφου Φωκίδος - ΦΩΤΟ

Ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Αθανά...

Τον Σεβ. Μητροπολίτη υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος Γέροντας Νεκτάριος

Ο Μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου Γέρων Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιος, επισκέφθηκε σήμερα ως ταπεινός προσκυνητής την Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος Γέροντας Νεκτάριος με πατέρες της Μονής, όπου κατευθύνθηκαν στο Καθολικό της Ι. Μονής. Ο Σεβ. Μητροπολίτης προσκύνησε με ευλάβεια την εικόνα της Παναγίας της Τρικορφιωτίσσης έφορο και προστάτιδα της Μονής καθώς και τους δυο Αγίους αυτής.

Ο Σεβασμιώτατος όπως είπε επιθυμούσε να γνωρίσει εκ του πλησίον τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη και το επιτελούμενο υπό αυτού έργο και να ανάψει ένα κεράκι στους Αγίους.

Ο Γέροντας Νεκτάριος μέσα στο Καθολικό αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό της Μονής και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στο συνοδικό, όπου και προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα.

Ο Σεβ. μίλησε πνευματικά στους πατέρες καθώς και στους φοιτητές και εργαζόμενους που φιλοξενούνται στους χώρους των κατασκηνώσεων και μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχου, τόσο στον Γέροντα όσο και στους νέους.

Ο Σεβ. χάρηκε διότι τόσο στο συνοδικό όσο και σε άλλους χώρους της Μονής είδε τη φωτογραφία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και τόνισε ότι χαίρεται διότι το Μοναστήρι του Τρικόρφου τιμά, σέβεται και αγαπά τον Οικουμενικό Θρόνο και τον Προκαθήμενό του.

 

Λίγο πριν την αναχώρηση από την Ι. Μονή ο Σεβ. Μητροπολίτης ξεναγήθηκε στους χώρους αυτής και των κατασκηνώσεων και ευχαρίστησε θερμά τον Καθηγούμενο και τους πατέρες για την όλη φιλοξενία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις