Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Προχωρεί η έκδοση της ΚΥΑ για την αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών ως μονάδων πρωτοβάθμιας Υγείας

Προχωρεί η έκδοση της ΚΥΑ για την αναγνώ...

Η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού στο βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Γ. Κοντογιάννης

Επίκειται η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών ως μονάδων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Ερώτηση που κατέθεσε ζητούσε να προχωρήσει η αναγνώριση των ιαματικών πηγών της Ηλείας, ζήτημα το οποίο αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση του θεραπευτικού τουρισμού, τόσο από το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.

Ο Υπουργός Υγείας στην απάντησή του αναφέρει ότι στο άρθρο 31 του Ν.4238/2014 προβλέπεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργείων Υγείας και Τουρισμού, η οποία καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις, βάσει των οποίων οι Μονάδες Ιαματικής Θεραπείας, τα Κέντρα Ιαματικού Τουρισμού-Θερμαλισμού και τα Κέντρα Θαλασσοθεραπείας δύνανται να αναγνωρίζονται ως μονάδες παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Υγείας για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, κατ’ εξουσιοδότηση του ψηφισθέντος νόμου, οι συναρμόδιες Δ/νσεις του Υπουργείου Υγείας (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Δημόσια Υγιεινή, Τεχνικές Υπηρεσίες, Υγειονομική Μηχανική και Περιβάλλοντος, Επαγγέλματα Υγείας) έχουν κατατεθεί απόψεις και παρατηρήσεις και επίκειται η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις