Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

27 νεκροί και 10 αγνοούμενοι στη Χιροσίμα

27 νεκροί και 10 αγνοούμενοι στη Χιροσίμα

Απο κατολισθήσεις που σημειώθηκαν μέσα στη νύχτα

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, μεταξύ τους πολλά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν μέσα στη νύχτα στη Χιροσίμα, ενώ η τύχη ακόμη 10 ανθρώπων αγνοείται σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό, σε αυτή την πόλη της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας την οποία πρόσφατα σάρωσαν "φοβερές" βροχοπτώσεις.

Στις ξαφνικές αυτές κατολισθήσεις, τόνοι λάσπης καταπλάκωσαν σπίτια, τα οποία στην περιοχή αυτή είναι κυρίως ξύλινα, σε μια ακτίνα περίπου είκοσι χιλιομέτρων, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

"Οι βροχοπτώσεις είναι πρωτοφανείς και η καταστροφή μεγάλη. Επιπλέον υπάρχει ακόμη κίνδυνος για βροχοπτώσεις και καθίζηση του εδάφους", δήλωσε μιλώντας στον Τύπο ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα στο γραφείο από τις διακοπές του.

"Έδωσα εντολή να ενισχυθούν τα συνεργεία διάσωσης με πολλούς στρατιώτες των δυνάμεων αυτοάμυνας" στην πληγείσα περιοχή, πρόσθεσε.

Συνολικά 630 άνδρες στάλθηκαν ως ενισχύσεις στη Χιροσίμα, σύμφωνα με τον Κέιτζι Φουρούγια, υπουργό αρμόδιο για τη διαχείριση των καταστροφών, ο οποίος θα μεταβεί στις περιοχές αυτές όπου οι διασώσεις εργάζονται σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες.

Μια 77χρονη γυναίκα, ένα αγοράκι δύο ετών και ο αδελφός του, 11 ετών, είναι μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ που διέκοψε τη ροή του προγράμματός του για να δώσει προτεραιότητα στις εξελίξεις από την καταστροφή αυτή. Ένας διασώστης επίσης φέρεται να έχασε τη ζωή του.

Οι ζημιές εκτείνονται σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων, σε πολλές συνοικίες της Χιροσίμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις