Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κρούσματα καταρροϊκού πυρετού στην Αιτωλοακαρνανία παρά τα υψηλά μέτρα προστασίας που ελήφθησαν

Κρούσματα καταρροϊκού πυρετού στην Αιτωλ...

Ο νομός είχε τεθεί εξολοκλήρου σε ζώνη υψηλής προστασίας

Παρά τα υψηλά μέτρα προστασίας που ελήφθησαν από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ακόμη και πριν την εμφάνιση κρούσματος καταρροϊκού πυρετού στην Περιφέρεια, η νόσος που προσβάλλει τα αμνοερίφια, μετά την Ηλεία και την Αχαΐα, «πέρασε» και στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Ο νομός είχε τεθεί εξολοκλήρου σε ζώνη υψηλής προστασίας, ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση κρούσματος στις γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες, με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας να υπενθυμίζει πως το νόσημα του καταρροϊκού πυρετού δεν προσβάλλει τον άνθρωπο, επομένως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την Δημόσια Υγεία.

Αιμοληψίας έγιναν σε πρόβατα που παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα σε διάφορες περιοχές του νομού και οι εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαίωσαν δύο κρούσματα στον δήμο Θέρμου.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομιας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμου πραγματοποίησε μάλιστα προ ημερών, στο δημοτικό κατάστημα Θέρμου, ενημέρωση των κτηνοτρόφων της περιοχής σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης του ζωικού κεφαλαίου από τον καταρροϊκό πυρετό.

Οι κτηνοτρόφοι κλήθηκαν να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης που τους υποδεικνύονται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και να συνεργάζονται με αυτές, μετά και την από 01-08-2014 εργαστηριακή επιβεβαίωση του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Αναφοράς για τον καταρροϊκό πυρετό, όπου επιβεβαιώθηκε κρούσμα καταρροϊκού πυρετού σε κτηνοτροφική εκμετάλλευση στο Δήμο Θέρμου.

Αυτή την ώρα μάλιστα, στην περιοχή των Παρακαμπυλίων του δήμου Αγρινίου, βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας που εξετάζει ύποπτο κρούσμα στην περιοχή, ενώ θα ακολουθήσουν εργαστηριακές εξετάσεις και για ύποπτα κρούσματα σε πρόβατα άλλων περιοχών του δήμου.

Για τα αποτελέσματα θα υπάρξει ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις