Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Νταλαχάνης: "Τα μετάλλια αποτελούν την δικαίωση της προσπάθειας"

Νταλαχάνης: "Τα μετάλλια αποτελούν ...

Τόνισε ο προπονητής της ΝΕΠ

 

Η φετινή κολυμβητική σεζόν ολοκληρώθηκε, με τα τμήματα της ΝΕΠ να κλέβουν την παράσταση. Ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας των «δελφινιών», Σταύρος Νταλαχάνης έκανε τον απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου, ενώ μίλησε, παράλληλα, και για την νέα σεζόν.

 

Τι σημαίνουν όλα αυτά τα μετάλλια που κατέκτησε φέτος η ΝΕΠ;
«Τα μετάλλια αυτά αποτελούν την δικαίωση της καθημερινής προσπάθειας των παιδιών στην προπόνηση. Είναι, επίσης, επιβράβευση και για τους προπονητές, ωστόσο αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα, καθώς η δική μου η χαρά είναι κυρίως να βλέπω τους αθλητές μου ικανοποιημένους αμέσως μετά από τους αγώνες τους».

Μέχρι που μπορούν να φτάσουν αυτά τα παιδιά;
«Σίγουρα μπορούν να φθάσουν ακόμη ψηλότερα, ακόμη και σε διακρίσεις με τις Εθνικές μας ομάδες. Χρειάζεται, βέβαια, πολλή υπομονή και συνεχής προπόνηση. Το σίγουρο είναι ότι όλα θα έρθουν σε εκείνον που ξέρει να περιμένει, αλλά και να δουλεύει σωστά. Αυτό με έμαθαν εμένα οι προπονητές μου, και με την σειρά μου, αυτό το μαθαίνω και εγώ τώρα στους αθλητές μου».

Κάντε μας έναν συνολικό απολογισμό της φετινής σεζόν.
«Ηταν, με διαφορά, η καλύτερη χρόνια για την ΝΕΠ, σε επίπεδο μεταλλίων, θέσεων και βαθμών. Ηταν, όμως, και συνολικά η βελτίωση όλων των αθλητών μας, η οποία δημιούργησε όλη αυτήν την θετική εικόνα, στην διάκεια όλης της χρονιάς, για την ομάδα μας. Μετά από τα μετάλλια των Χειμερινών αγώνων και τις διακρίσεις, με την συμμετοχή σε τελικούς, και με τα μετάλλια που κατακτήσαμε στο διεθνές μίτινγκ του Βερολίνου, όλοι όσοι είμαστε κοντά στο κολυμβητικό τμήμα της ΝΕΠ περιμέναμε τελικούς και νέα μετάλλια και στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Προηγήθηκε και το Πανελλήνιο ρεκόρ του Θάνου Ζαφειρόπουλου στην τελευταία ημερίδα, λίγες ημέρες πριν, οπότε είχαμε όλοι βάλει ψηλά τον πήχη. Το αποτέλεσμα εμένα προσωπικά με δικαίωσε, όχι απόλυτα όμως.

Πάντα εμείς οι προπονητές θα ζητάμε το κάτι παραπάνω από τους αθλητές μας. Οι κολυμβητές μας έχουν σίγουρα να μας δώσουν πολλά περισσότερα, είναι και μικροί ηλικιακά, οπότε έχουν ακόμη μέλλον μπροστά τους. Θα πρέπει, επίσης, να σταθώ στην εμφάνιση του Παναγιώτη Μποσγανά, που έκανε το καλύτερο πρωτάθλημα της μέχρι τώρα καριέρας του, στα μετάλλια και στο Πανελλήνιο ρεκόρ του Θάνου Ζαφειρόπουλου, στα μετάλλια της Αννας Διαμαντή, στους τελικούς του Ντίνου Κυριαζή, στον τελικό που συμμετείχε η Ευτυχία Σολωμου, στις θέσεις μέσα στις πρώτες 8άδες στις σκυταλοδρομίες που κατέλαβαν οι Διαμαντή, Σολωμού, Σκούτα και Φωτεινοπούλου, στις προσπάθειες των Ράννιας Μάργαρη, Φίλιππου Τσιφοπανόπουλου, Γιάννη Βαρβασαινίτη, Βάσσου Κωνσταντόπουλου, Αδαμαντίας Προκοπίου, Μάγδας Κούτρα, Γιάννη Κυριαζή και Αθηνάς Ανδρουτσέλη, αθλητών και αθλητριών που υπόσχονται πολλά για το μέλλον».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports