Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επικουρικοί γιατροί για την κάλυψη των ιατρείων

Πάτρα: Επικουρικοί γιατροί για την κάλυψ...

Προσελήφθησαν για το ΠΕΔΥ

Ανάγκες στην κάλυψη των ιατρείων σε Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης , Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και  σε άλλες περιοχές της χώρας, θα καλύψουν οι 112 επικουρικοί γιατροί, που προσελήφθησαν για το ΠΕΔΥ.

Από τους 5.000 υπάρχοντες γιατρούς, οι 2.500 υπέγραψαν σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου ενώ η πλειοψηφία των υπολοίπων έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ. Για να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό, σε πρώτη φάση προσλαμβάνονται (η διαδικασία βρίσκεται σε τελική φάση) σχεδόν 900 επικουρικοί ιατροί, ενώ σε δεύτερη φάση –και εντός του προγραμματισμού- θα προσληφθούν και μόνιμοι ιατροί.

Μάλιστα ο Οργανισμός έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες, για την 24ωρη λειτουργεία των ιατρείων του, με κέντρα στα οποία  θα παρέχεται ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Η αρχή θα γίνει τον Σεπτέμβριο, όπου θα ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία Πολυδύναμων Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου, 24ωρης λειτουργίας, αρχικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, τονίζει:

"Από τον Μάρτιο του 2014 που δημιουργήθηκε το ΠΕΔΥ και με τη διοικητική μεταφορά όλων των Πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), αποτέλεσε μια σημαντική μεταρρύθμιση η οποία λόγω του πρώιμου σταδίου της ενδέχεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Με την 24ωρη λειτουργία του ΠΕΔΥ θα υπάρχει σαφώς καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών οι οποίοι σήμερα προσέρχονται σε εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων που εφημερεύουν, ενώ επιπλέον θα υπάρχει ουσιαστική αποσυμφόρηση των νοσοκομείων από περιστατικά που δεν χρήζουν τριτοβάθμιας περίθαλψης.

Στο ίδιο πλαίσιο επιχειρείται να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν, δυστυχώς, διαχρονικά στα κέντρα υγείας των νησιών ενώ γίνεται προσπάθεια για την εκπόνηση σχεδίου επίλυσης του προβλήματος, ώστε από τη μια να καλυφθούν το δυνατόν περισσότερα άμεσα οι ανάγκες και από την άλλη να υπάρχει μόνιμη κάλυψη και επίλυση του προβλήματος.

Σχετικά με τα Κέντρα Υγείας –τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια- και την αρτιότητα του εξοπλισμού τους, αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώροι των ιατρείων και των εξετάσεων είναι κλιματιζόμενοι καθώς και στις περισσότερες των περιπτώσεων διαθέτουν μεγάλες κλιματιζόμενες αίθουσες που διατίθενται προς το κοινό τις περιόδους καύσωνα."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις