Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συναισθηματικά φορτισμένο το κήρυγμα του Μητροπολίτη Πατρών στην Μονή Γηροκομείου - Έκανε αναφορά στις σφαγές των Χριστιανών από τους Τζιχαντιστές

Συναισθηματικά φορτισμένο το κήρυγμα του...

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε φέτος τον Δεκπαενταύγουστο η κοσμοσυρροὴ των προσκυνητών στο Μοναστήρι της Παναγίας της Γηροκομήτισσας,

Ως γνωστό κάθε προηγούμενο ξεπέρασε φέτος τον Δεκπαενταύγουστο η κοσμοσυρροὴ των προσκυνητών στο Μοναστήρι της Παναγίας της  Γηροκομήτισσας, στον καταπράσινο και δροσερό λόφο του Γηροκομειού στην Πάτρα.

Πραγματικά η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή και πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Για παράδειγμα κατά τις 11.30 το βράδυ της Πέμπτης, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, η ουρά των προσκυνητών έφτανε μέχρι έξω την είσοδο του μοναστηριού, θυμίζοντας ένα ανθρώπινο ποτάμι που με περισσή ευλάβεια πήγαινε υπομονετικά να προσκυνήσει την χάρη της θαυματουργής Παναγίας Γηροκομήτισσας.

Πολλοί χρειάστηκαν 2 και 3 ώρες να περιμένουν μέχρι να φτάσουν στο σημείο που είχε τοποθετηθεί η εικόνα στο πλάι της εισόδου του καθολικού της μονής για να ανάψουν το κερί τους και να προσκυνήσουν.

Υπήρξαν και κάποιοι που έχοντας τάμα, βάδισαν πολλά χιλιόμετρα χωρίς παπούτσια μέχρι το μοναστήρι ενώ άλλοι προχωρούσαν γονατιστοὶ και με δάκρυα στα μάτια. Όλο το εορταστικό διήμερο στο Γηροκομειό ήταν ευδιάκριτη η βαθιά αφοσίωση του κόσμου και η στροφή του προς την εκκλησία καθώς και η εμπιστοσύνη στο Πανάγιο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Ελλήνων  Ορθοδόξων όπου γης. Όπως αρκετοί σχολίαζαν, όλη αυτή η αβεβαιότητα με την οικονομική κρίση και τα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην κοινωνία, έχει στρέψει και φέρει ακόμη πιο κοντά τον κόσμο στην παρηγοριά της εκκλησίας και της Χριστιανικής Ορθόδοξης θρησκείας μας.

Επίσης πολλοί παρέμειναν όλη τη νύχτα εντός του περίβολου του μοναστηριού και παρακολούθησαν το πρωί της Παρασκευής 15 Αυγούστου 2014 την πανηγυρική Θεία λειτουργία. Τα αστικά λεωφορεία ανέβαιναν γεμάτα κόσμο όλο το βράδυ ενώ μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της τροχαίας, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής ώστε να μην συμβεί κάτι απρόοπτο.

Σε αυτό το πανευφρόσυνο πανηγύρι, στεκόταν σχεδόν όλες τις ώρες, όπως έγραψε το σάιτ romfea.gr και το σάιτ της Μητροπόλεως Πατρών, όρθιος ενώπιόν της Πανσεβάσμιας μορφής της Γηροκομήτισσας, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Ηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης Συμεών Χατζής, οι λοιποὶ Πατέρες (ανάμεσα τους ο ηγούμενος της Μονής Ομπλού, αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης και ο αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Στελλάτος από το ναό του Αγ. Νεκταρίου), πλήθος άλλων Κληρικών της Αποστολικής πόλεως των Πατρών και σύμπας ο Πατραϊκὸς Λαός.

Κατὰ την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην ιερά αγρυπνία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, χειροτόνισε σε Διάκονο τον Παναγιώτη Λαγογιάννη, απόφοιτο του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μίλησε με λόγια απὸ καρδιάς, για την Παναγία μορφὴ της Κεχαριτωμένης Κόρης, της Μεσίστριας προς τους ουρανούς, της Γοργοεπηκόου που έγινε η γέφυρα που ένωσε τον Ουρανὸ με την Γη, που εβάστασε εν τη κοιλία αυτής και εν ταις χερσὶν τον αχώτηρον παντί, πού ως Μητέρα του Θεού και δική μας Μάνα, μας έχει υπὸ την σκέπη Της και την προστασία Της.

Μεταξὺ άλλων  ο κ.κ. Χρυσόστομος ανέφερε,

Παρακαλώ την Μητέρα του Κυρίου μας, να πρεσβεύει ώστε, οι άνεργοι να βρουν εργασία, οι απελπισμένοι την ουράνια ελπίδα, οι  λυπημένοι την παρηγορία, οι πλανεμένοι τον δρόμο της αληθείας, οι πονεμένοι την χαρά και οι αμαρτωλοί τον δρόμο της μετανοίας!

Ακόμη, εκ βάθους καρδίας την ικετεύω να φωτίζει τούς νόες των Κυβερνώντων την Ελλάδα, να κατανοούν ότι ηγούνται μίας Ορθοδόξου στην πίστη, θεοφρουρήτου, παναγιοφύλακτης και αγιοτόκου Χώρας, με ζωντανή την αγία και ιερά παράδοση και παρακαταθήκη και να νομοθετούν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και τις πνευματικές ρίζες του Λαού και προς όφελος της Πατρίδος μας.

Τέλος, παρακαλούμε την Παναγία υπέρ των δεινώς δοκιμαζομένων Χριστιανών στην Μέση Ἀνατολή, οι οποίοι πολλάς βασάνους και μαρτύρια υποφέρουν με την ανοχή των μεγάλων της γης, οι οποίοι δεν σέβονται τους ανθρώπους και τους θυσιάζουν στα συμφέροντα τους. Σφάζουν μικρά παιδιά, χριστιανόπουλα.

Προσευχόμαστε να φωτίσει η Παναγία τα σαλεμένα μυαλά των μεγάλων και να απαλύνει ο Θεός τον πόνο των ανθρώπων που οδηγούνται ως πρόβατα επί σφαγή από τους τζιχαντιστές, να τους λυτρώσει από τα μαρτύρια, να λυπηθεί τα σφαγιαζόμενα παιδιά αλλά και κάθε άνθρωπο όποιας ηλικίας. Να σπεύσει εκεί η Παναγία μας και να παύσει τον πόλεμο, την οδύνη και το αίμα.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις