Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά

H φωτιά μέχρι στιγμής δεν έχει απειλήσει κατοικίες

Μάχη με τις φλόγες και τον δυνατό αέρα δίνουν από τις 9.40 το βράδυ της Κυριακής οι πυροσβέστες στην Κεφαλονιά. Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε Βλαχάτα-Λουρδά.

Εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία, στην περιοχή «Βρύση του Κοσμά», στο κάτω μέρος των Βλαχάτων, στις 21:40 το βράδυ της Κυριακής.

Με σύμμαχο τον δυνατό αέρα η πυρκαγιά έλαβε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά μέχρι στιγμής δεν έχει απειλήσει κατοικίες.

Στην κατάσβεση παίρνουν μέρος οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, τέσσερα άτομα πεζοπόρο, ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο, καθώς και εθελοντές δασοπυροσβέστες από το Δήμο Λειβαθούς.

Υπόνοιες για εμπρησμό

Σύμφωνα με τον inkefalonia.gr, αλλά και την πυροσβεστική, η πυρκαγιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο καίγοντας  χαμηλή βλάστηση και ελιές και κινείται προς τη θάλασσα. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να τη σβήσουν πριν περάσει το δρόμο και φτάσει στις αυλές των πρώτων σπιτιών και ενοικιαζόμενων δωματίων.

Οι απότομες εναλλαγές του αέρα, αλλά και η ένταση του δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών. Κάτοικοι αφήνουν να εννοηθεί πως πρόκειται για εμπρησμό, επισημαίνοντας ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε νύχτα, κι ενώ τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να …σηκωθούν, κάτι που αναμένεται να συμβεί με το πρώτο φως της ημέρας. Πρόκειται για την πιο μεγάλη πυρκαγιά στο νησί του φετινού καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις