Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει σήμερα ο Ιερός Ναός Αγίου Γερασίμου - Λιτάνευση της εικόνας το απόγευμα

Πάτρα: Πανηγυρίζει σήμερα ο Ιερός Ναός Α...

Ο Άγιος Γεράσιμος σύμφωνα με την παράδοση εκοιμήθη στις 15 Αυγούστου του 1579 και ανακηρύχθηκε σε Άγιο το 1622

Η μνήμη (κοίμηση) του Αγίου Γερασίμου τιμάται ως γνωστό από την εκκλησία μας στις 16 Αυγούστου και η μεγάλη κεντρική θρησκευτική πανήγυρη γίνεται ως γνωστό στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου στην περιοχή των Ομαλών στην Κεφαλονιά όπου είναι και ο Πολιούχος και Προστάτης του καταπράσινου νησιού του Ιονίου Πελάγους.

Ο Άγιος Γεράσιμος σύμφωνα με την παράδοση εκοιμήθη στις 15 Αυγούστου του 1579 και ανακηρύχθηκε σε Άγιο το 1622. Στις 20 Οκτωβρίου τιμάται η ανακομιδή των λειψάνων του ενώ η καλοκαιρινή του εορτή μεταφέρθηκε από την εκκλησία και τους πιστούς στις 16 Αυγούστου, για να μην συμπίπτει την ίδια μέρα με την Κοίμηση της Παναγίας. Στις τελευταίες του στιγμές στην επίγεια ζωή του ήταν κοντά του όπως αναφέρει η παράδοση, ο πατέρας Ιωαννίκιος, ο πατέρας Γερμανός και η ηγουμένη Λαυρεντία.

Στην Πάτρα όπου υπάρχει εδώ και χρόνια ανθούσα παροικία Κεφαλλήνων καθώς και τοπικός σύλλογος, επίκεντρο του εορτασμού αποτελεί ο ιερός ναός που επισκευάζεται αυτή την περίοδο αλλά δεν έχει σταματήσει να λειτουργεί, στην Ακτή Δυμαίων.

Σήμερα το πρωί τελείται Θεία λειτουργία και εσπερινός το απόγευμα και λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γερασίμου στους γύρω δρόμους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις