Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σαρώνει η Γαλλική κωμωδία "Θεέ μου τι Σου Κάναμε" - Χαμός έγινε στο σινέ Κάστρο στο Ρίο για 4 βραδιές που προβλήθηκε το φιλμ

Σαρώνει η Γαλλική κωμωδία "Θεέ μου ...

Στο σινέ Κάστρο στο Ρίο αναμένεται μία ακόμη Γαλλική ταινία, στις 18/8, το φιλμ "Τα Καλύτερα Έρχονται" με την Φανί Αρντάν

Σε ταινία φαινόμενο του φετινού κινηματογραφικού καλοκαιριού έχει εξελιχθεί η πανέξυπνη Γαλλική κωμωδία «Θεέ μου τι Σου κάναμε» που ήδη εδώ και πάνω από δύο μήνες που προβάλλεται στις Ελληνικές αίθουσες (για την ακρίβεια παίζεται για δέκατη συνεχόμενη εβδομάδα) έχει ξεπεράσει τα 85.000 εισιτήρια!

Το φιλμ που διανέμεται από την εταιρεία Odeon χωρίς είναι η αλήθεια ιδιαίτερη διαφήμιση, κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του σινεφίλ κοινού. Στην Πάτρα τα πήγε καλά όταν προβλήθηκε στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε ενώ έγινε χαμός όταν παίχθηκε πρόσφατα και στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο όπου για τέσσερις βραδιές δεν έπεφτε καρφίτσα. Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο υπεύθυνος του σινέ Κάστρο στο Ρίο, Παναγιώτης Κοτσαύτης, η επιτυχία της συγκεκριμένης ταινίας είναι σχεδόν ανέλπιστη.

«Τέσσερα βράδια παίξαμε το “Θεέ μου τι Σου κάναμε” και το σινέ Κάστρο γέμισε ασφυκτικά. Πλέον αναζητώ και πάλι διαθέσιμη κόπια για να ξαναπροβάλλουμε την ταινία μιας και μας την ζητάνε», ανέφερε χαρακτηριστικά στο thebest.gr ο κ. Κοτσαύτης.

Όπως προείπαμε, χωρίς ακριβή διαφήμιση και σε χαμηλούς τόνους, η ταινία «Θεέ μου, τι Σου Κάναμε;» ξεκίνησε τη διαδρομή της στις Ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες πριν από δέκα, περίπου, εβδομάδες.

Με ιδιαίτερα ενθουσιώδεις κριτικές από τη Γαλλία, όπου ο κόσμος σπεύδει ακόμη και σήμερα μαζικά για να παρακολουθήσει το κινηματογραφικό αυτό φαινόμενο που κατάφερε να κάνει εκατομμύρια σινεφίλ να ξεχαστούν από τα προβλήματά τους, η ξεκαρδιστική ιστορία του άτυχου Κλοντ Βερνέιγ κέρδισε την αγάπη 11.500.000 Γάλλων και πάνω από 85.000 Ελλήνων (σε 10-15, κατά μέσο όρο, αίθουσες ανά εβδομάδα), μέχρι σήμερα. Το μυστικό δεν είναι άλλο από γέλιο μέχρι δακρύων σε μια ανατρεπτική ανθρώπινη ιστορία που αγαπάει και σέβεται τον θεατή.

Το φιλμ «Θεέ μου, τι Σου Κάναμε;» κατάφερε κατά τη 10η εβδομάδα προβολής της, να συγκεντρώσει περισσότερα εισιτήρια ακόμη κι από την εβδομάδα της πρεμιέρας της, κατακτώντας την κορυφή του εγχώριου Box Office, αφήνοντας πίσω όλες τις υπόλοιπες ταινίες που προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας (ανάμεσα τους και το αρκετά αστείο και διασκεδαστικό «22 Jump Street» με τους Τζόνα Χιλ και Τσέινινγκ Τέιτουμ που παίζεται και στα Ster Cinemas της Πάτρας στη Βέσο Μάρε).

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με στοιχεία του box office από το σάιτ flix.gr, το «Θεέ μου τι Σου Κάναμε» σε 18 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε 9.000 εισιτήρια το τετραήμερο 7-10 Αυγούστου 2014 ενώ ακολούθησε το «22 Jump Street» που έχουν σκηνοθετήσει οι Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ (διανομή από την εταιρεία Feelgood), σε 35 πανελλαδικά, με περίπου 7.500 εισιτήρια.

Το "22 Jump Street" που "έσκισε" εισπρακτικά στις ΗΠΑ, έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 7 Αυγούστου και έχει προσελκύσει κυρίως νεανικό και δη αγορίστικο κοινό.

Σύμφωνα με το στόρι του Γαλλικού αστείου φιλμ "Θεέ μου τι Σου Κάναμε", στην φιλόξενη και πολυπολιτισμική Γαλλία, μια από τις πιο ζωντανές και πολύχρωμες χώρες της Ευρώπης που γέννησε ορισμένους από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες, λογοτέχνες, ποιητές και πολιτικούς της παγκόσμιας πρωτοπορίας, ζει ο ξεχωριστός κος Κλοντ Βερνέιγ με τις τέσσερις κόρες και τη σύζυγό του. Μια οικογένεια, φαινομενικά αυστηρών, καθολικών αρχών και αστικών καταβολών (τουλάχιστον για τα μάτια της συντηρητικής-κλειστής κοινωνίας τους), αυτή του Κλοντ και της Μαρί, ανέθρεψε τέσσερις κορασίδες με την προοπτική να μεγαλώσουν ευτυχισμένες και να καταλήξουν σε έναν γάμο, ο οποίος θα εκπληρώνει το Καθολικό «Γαλλικό Όνειρο».

Και, εντάξει, αν αυτό δε μπορεί να εφαρμοστεί και για τις τέσσερις κόρες, τουλάχιστον ας καταφέρει να το πετύχει η μία από αυτές, προκειμένου να δώσει στην οικογένεια Βερνέιγ το πολυπόθητο άλλοθι στη σημαντικότατη κατηγορία: «Τι θα πει η κοινωνία»!

Έλα όμως που η μοίρα θα τα φέρει έτσι, ώστε οι τρεις πρώτες, κατά τα άλλα υπέροχες, κόρες των Βερνέιγ να αγαπήσουν και να παντρευτούν έναν Εβραίο, έναν Ασιάτη και έναν Άραβα, αντίστοιχα! Μεγάλη καταστροφή και ανήκεστο πλήγμα για την οικογένεια, καθώς επίσης και έντονη ανησυχία σχετικά με το ποια θα είναι η κρίσιμη επιλογή για την αποκατάσταση της τέταρτης κόρης. Με υπογλώσσια χάπια και υπομονή στα όριά, ο Κλοντ και η Μαρί φλερτάρουν με το εγκεφαλικό, έχοντας τα αυτιά τους τεντωμένα για τη στιγμή της ανακοίνωσης του γάμου της τέταρτης και νεότερης κόρης τους, Λορ.

Όταν η Λορ θα ανακοινώσει στους γονείς της ότι σκοπεύει, σύντομα, να παντρευτεί με τον Καθολικό φίλο της Σαρλ, εκείνοι θα πετάξουν από τη χαρά τους, ωστόσο μια τεράστια έκπληξη θα τους περιμένει όταν θα κληθούν να γνωρίσουν από κοντά τον ίδιο αλλά και την θεότρελη οικογένειά του. Στην συγκεκριμένη λοιπόν ταινία που θεωρείται το «must» του φετινού καλοκαιριού, την σκηνοθεσία υπογράφει ο Φιλίπ ντε Σοβερόν και πρωταγωνιστούν οι Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Ελοντί Φοντάν, κ.α.

*Στο μεταξύ απόψε Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014 είναι η τελευταία βραδιά προβολής του κοινωνικού γουέστερν «Τhe Homesman – Μέχρι το τέλος» σε σκηνοθεσία Τόμι Λι Τζόουνς με πρωταγωνιστή τον ίδιο και μαζί του τις Μέριλ Στριπ και Χίλαρι Σουάνκ, στο σινέ κάστρο στο Ρίο ενώ από την Πέμπτη 14/8 και έως και την Κυριακή 17/8 θα πάρει σειρά η ενδιαφέρουσα περιπέτεια «Τρεις Μέρες Διορία» με τον Κέβιν Κόστνερ, την Άμπερ Χερντ και την Χέιλι Στέινφελντ, με φόντο το Παρίσι.

Για τις 18 με 20 Αυγούστου 2014 στο σινέ Κάστρο στο Ρίο αναμένεται και μάλιστα σε α’ προβολή μία αξιόλογη νέα Γαλλική ταινία «Τα Καλύτερα Έρχονται -Les Beaux Jours» σε σκηνοθεσία Μαριόν Βερνού με πρωταγωνιστές την φινετσάτη ηθοποιό Φανί Αρντάν και τους Λοράν Λαφίτ, Πατρίκ Σενέ. Σύμφωνα με το στόρι του φιλμ, η Καρολίν, μια παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών οδοντίατρος που βγαίνει στη σύνταξη, δοκιμάζει διάφορες δραστηριότητες για να βρει ένα ενδιαφέρον χόμπι. Όταν γνωρίζει τον νεαρό καθηγητή της στο μάθημα πληροφορικής, τον ερωτεύεται.

Πρόκειται όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα για μία αισιόδοξη κομεντί χαμηλών τόνων και υποδειγματικών ερμηνειών που άρεσε στην Γαλλία.

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture