Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σήμερα το απόγευμα στον ιερό των Αγίων Αποστόλων με «Φωναίς Αισίαις» τα Εγκώμια της Θεοτόκου

Πάτρα: Σήμερα το απόγευμα στον ιερό των ...

Στην Ακτή Δυμαίων

«Χαίρε κεχαριτωμένη παρθένε…». Από τα ωραιότερα και μελωδικότερα τροπάρια της εκκλησίας μας, τα Εγκώμια στην Θεοτόκου που θυμίζουν Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα που ψάλλονται την Τετάρτη 13-8-2014, προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου, θα αποδοθούν και φέτος από την Νεανική Χορωδία Εκκλησιαστικής Μουσικής του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πατρών (Ακτή Δυμαίων) «Φωναίς Αισίαις».

Μάλιστα τα μέλη της Νεανικής Χορωδίας του Ιερού Ναού Ελένη Βασιλοπούλου, Χρύσα Κόκλα, Εύη Βασιλοπούλου, Εύη Χριστοδουλοπούλου, Σωτηρία Βλάση, Παναγιώτα Κόκλα και Μαρία Βασιλοπούλου, αποφάσισαν να αποδώσουν φέτος τα Εγκώμια εις μνήμη του Δασκάλου τους και επί 25ετίαν Πρωτοψάλτου και καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής Ανδρέα Ι. Τσιμάρα, ο οποίος ως γνωστόν απεβίωσε αιφνιδίως στις 26 Ιουνίου 2014.

Ύμνοι όπως το «Άξιον εστί μακαρίζειν σε την Θεοτόκον…» θα ψαλλούν στον ναό από την Νεανική Χορωδία η οποία πλέον αποτελεί θεσμό για τους ενορίτες αλλά και τους συμπολίτες και επισκέπτες των Πατρών, που συρρέουν στους Αγίους Αποστόλους για να απολαύσουν και να συμψάλλουν τα Εγκώμια. Όλα φυσικά υπό την επίβλεψη και φροντίδα των ιερέων του Ι. Ν. των Αγίων Αποστόλων Πατρών (Ακτή Δυμαίων), Πρωτοπρεσβύτερου π. Ευάγγελου Πριγκιπάκη και π. Κωνσταντίνου Κοτσώρη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πατρών, ο Εσπερινός θα αρχίσει στις 18.30 το απόγευμα ενώ στις 19.00 της Τετάρτης θα αρχίσει η Ιερά Παράκληση. Στο τέλος της Παρακλήσεως θα ψαλλούν τα Εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις