Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πράσινο φως από την Κομισιόν για την κρατική χρηματοδότηση των ΕΛΤΑ

Πράσινο φως από την Κομισιόν για την κρα...

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι επιχορηγήσεις αντισταθμίζουν μόνο το πρόσθετο κόστος των ΕΛΤΑ

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η κρατική χρηματοδότηση των ΕΛΤΑ για την περίοδο 2013-2015. Ταυτόχρονα όμως η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι κινεί διεξοδική έρευνα για την περίοδο 2016-2020.

Αναλυτικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα πως διαπίστωσε ότι οι άμεσες επιδοτήσεις που χορήγησε η Ελλάδα στον κρατικό ταχυδρομικό φορέα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) για την παροχή καθολικής υπηρεσίας κατά τη διάρκεια διετούς ή τριετούς μεταβατικής περιόδου (από το 2013 έως το 2014 ή το 2015) συνάδουν με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι επιχορηγήσεις αντισταθμίζουν μόνο το πρόσθετο κόστος των ΕΛΤΑ για την εκτέλεση υποχρεώσεων δημόσιας υπηρεσίας.

Ωστόσο, η Επιτροπή εκφράζει ανησυχίες σχετικά με το γεγονός ότι ο μηχανισμός του ταμείου αντιστάθμισης, που θα καθιερωθεί για την επόμενη πενταετία, μπορεί να ευνοεί αθεμίτως τα ΕΛΤΑ έναντι των ανταγωνιστών τους, και, ως εκ τούτου, κίνησε διαδικασία διεξοδικής έρευνας.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή στη σχετική ανακοίνωσή της, τα ΕΛΤΑ έχουν επιφορτιστεί να παρέχουν έως το 2028 την καθολική ταχυδρομική υπηρεσία, η οποία συνίσταται στην προσφορά βασικού επιπέδου ταχυδρομικών υπηρεσιών σε όλους τους κατοίκους της Ελλάδας με ενιαίες τιμές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά